Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Trygg och säker

Tryggare och säkrare utemiljö

Nackas utemiljö ska bli tryggare och säkrare för alla. Därför har vi startat ett projekt som ska kartlägga och förbättra platser som upplevs som otrygga.

År 2020 genomförde Nacka kommun en trygghetsundersökning som visade att många Nackabor oroar sig över otrygga platser. Det är platser som kan vara mörka, omgivna av buskage, och se allmänt skräpiga ut. Klotter kan också förekomma. Därför har ett tvåårigt projekt skapats för att hitta och åtgärda dessa platser och på så sätt bidra till ett tryggare och säkrare Nacka.

Vi vill ha din hjälp

Vi vet att de som har den bästa kunskapen om var det kan kännas otryggt är Nackaborna själva. Därför kommer vi att genomföra olika aktiviteter runt om i Nacka där vi pratar med människor och ber om synpunkter och förslag.

Du är mer än välkommen att höra av dig med dina tankar om vilka platser vi borde titta närmare på och vad som borde göras för att du ska känna dig tryggare på en viss plats. Använd gärna funktionen Felanmälan på nacka.se eller appen Felanmälan-Nacka kommun i din telefon. Välj kategorin Trafik och utemiljö och därefter Otrygg plats.

Så ska vi göra Nacka tryggare

En plats kan kännas otrygg av olika skäl och därför kan våra insatser innebära många olika åtgärder. Det kan till exempel handla om att röja sly, förbättra belysningen, se till att det är helt, rent och snyggt. Kanske ställa ut nya parkmöbler, göra nya planteringar och andra utsmyckningar som gör det trivsammare att vara på en viss plats. Vi samarbetar också med olika lokala aktörer, som trygghetsvärdar, Polarna, föreningar, fastighetsägare med flera.

Vill du samarbeta med oss?

Har du tankar och idéer om hur Nacka kan bli tryggare? Kanske är du företagare, fastighetsägare eller engagerad i en förening som vill samarbeta med kommunen. Eller så har du stor kunskap om en plats eller område och vet vad som behöver göras just där. Kontakta gärna projektledare Marie Edling med dina tankar.

Sidan uppdaterades: