Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Digitalisering

Så arbetar vi med digitalisering

Läs mer om digitalisering och hur din verksamhet kan utveckla digitala verktyg och IT-stöd som tar Nacka in i framtiden.

Funderar du och dina medarbetare på möjligheten att digitalisera delar av verksamheten? Här kan du läsa mer om hur ett digitaliseringsprojekt går till från start till mål: från att formulera behov till förvaltning.

Digitaliseringsprojekt - vad är det?

Ett digitaliseringsprojekt handlar om att utveckla, upphandla eller förändra digitala verktyg och/eller IT-stöd. Oftast är det en eller flera verksamheter som är projektägare. Ibland kan det vara en extern aktör – då involveras vi som kommun i samutveckling med andra.

Digitaliseringsprojekt ska följa digitaliseringsprocessen som är kommunens guidning för hur utvecklingsinitiativ ska definieras och prioriteras. Men också för de förberedelser som krävs för att projekten ska säkra effektiv resursanvändning och kvalitet – både i själva genomförandet och efter projektavslut.

Kvalitetssäker och effektiv utveckling

Genom att följa processen för digitalisering kvalitetssäkras kommunens digitala satsningar. Dessutom säkerställs att vi gör rätt prioriteringar och genomför projekt som utgår från tydliga behov och som tillför värde. Digitaliseringsprocessen ser också till att resurser används så smart som möjligt och att det redan från början finns en plan för att förvalta resultaten hållbart enligt Nackamodellen för systemförvaltning.

Guider och mallar

Behöver du projektstöd? Här finns samlade guider och mallar för hur du som arbetar med projekt tar dig an olika projektaktiviteter som idébeskrivning, behovsinsamling och planering.

Digitaliseringsenhetens team erbjuder också IT-projektledning och stöd till verksamheter som genomför digitaliseringsprojekt.

Kontakta oss

Vill du diskutera digitalisringsinitiativ eller har du frågor om digitaliseringsprocessen eller inköp av IT? Kontakta gärna någon av oss inom digitaliseringsprocessen direkt via information här nedan, eller skicka in ditt digitaliseringsinitiativ direkt via vår e-tjänst!

Har du frågor om befintliga system eller pågående digitaliseringsprojekt är du välkommen att kontakta Digitaliseringsenheten direkt.

Digitaliseringsenheten hittar du här.

Sidan uppdaterades: