Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Friskvård och förmåner

Inspiration och motivation till en hälsosam livsstil

Hälsoutmaningar är aktiviteter som främjar medarbetarnas hälsa och välbefinnande.

Nacka kommun vill vara en arbetsgivare som inspirerar och motiverar medarbetare till hälsa och välmående. Det gör vi genom att arrangera olika aktiviteter eller tipsa om verktyg som uppmuntrar till en hållbar och hälsosam livsstil.

Prius Health – ett forskningsbaserat hälso- och livsverktyg

Prius Health är världens första forskningsbaserade hälso- och livsstilsverktyg med WHO:s alla hälsoaspekter. Verktyget har utvecklats efter flera års forskning vid Göteborgs och Lunds universitet.

Verktyget utgår från att bättre hälsa på lång sikt handlar om små steg som du kan hålla fast vid, inte om radikala ändringar under några veckor. Det utgår även från att hälsa ska vara något roligt, och att du är den som bäst vet vilka lösningar som passar dig. Verktyget innehåller informativa texter och filmer, men även inspirerande aktiviteter som hjälper dig att förebygga eller hantera livsstilssjukdomar samt hantera vardagens utmaningar och stress.

Här hittar du verktyget Prius Health. Lösenord: Nacka

Hälsokartan

Upptäck härliga promenadslingor som utgår från stadshuset. Ta en promenad på lunchen, ha ett aktivt möte med kollega. Har du möte där du mestadels ska lyssna? Passa på att ge dig ut på en promenad samtidigt.

Det finns slingor för alla, allt från 5 minuter och uppåt.

Kartan är ett levande dokument - tanken är att vi löpande uppdaterar kartan med information och tips som lunchdopp, bästa picknickplatsen för lunchmötet, kul kuriosa, schysta utsiktsplatser och massa annat kul.

Den här kartan ska inspirera dig till glädje, rörelse och nytänk!

Här hittar du Hälsokartan.

Intervjuer med medarbetare

Hälsokartan – ett sätt att komma ut och röra på dig

Promenadvanor – bra för både kropp och knopp

Sidan uppdaterades: