Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ledarskapsakademin

Funderar du på en framtida roll som gruppledare, projektledare eller chef? Hösten 2024 startar en ny omgång av Ledarskapsakademin – en ledarförberedande utbildning för dig som är intresserad av att utvecklas. Ansök senast 14 februari 2024.

Ny omgång av Ledarskapsakademin startar i augusti 2024 - ansök senast 14 februari

Om du är intresserad av ledarskap och funderar på en framtida roll som gruppledare, projektledare eller chef är detta en möjlighet du inte får missa.

Programmet syftar till att förbereda deltagarna för ledaruppdrag genom att ge:

 • Förståelse för rollen som chef och ledare.
 • Kunskaper inom välbeprövade teorier i ledarskap.
 • Utvecklad självinsikt i förhållande till gynnsamma ledarbeteenden
 • Möjlighet att reflektera kring och föra dialog om ledarskap ur olika perspektiv.
 • Som deltagare i Ledarskapsakademin deltar du vid stadsdirektörens chefsmöten som riktas till alla chefer i Nacka kommun.
 • Du bygger nätverk inom Nacka kommun och med deltagare i de andra medverkande kommunerna – Ekerö kommun, Haninge kommun, Järfälla kommun, Sollentuna kommun, Tyresö kommun, Täby kommun och Vaxholms stad.

Följande steg ingår i urvalsprocessen

 • Din ansökan till Ledarskapsakademin. Ansök här senast den 14 februari.
 • Intervju med rekryteringsroboten Tengai. Intervjun genomförs under perioden 16-23 februari. Information om intervjun med Tengai får du den 16 februari när du bjuds in till intervjun.
 • Digital referenstagning från din chef genomförs under perioden 16 – 26 februari .
 • Urval inom Välfärd skola, Välfärd Samhällsservice, Nacka Vatten och Avfall AB och Nacka Energi. En sammanvägd bedömning av din ansökan till Ledarskapsakademin, intervjun med Tengai och referenser från chef och rekryteringsbehovet inom respektive område är utgångspunkten för beslutet om de som erbjuds en plats i Ledarskapsakademin.
 • Besked om du får eller inte får en plats i 2024 - 2025 års omgång av Ledarskapsakademin kommer under april månad.

Informationen på den här webbsidan kommer under februari/mars att uppdateras med datum för de kommungemensamma träffarna med Ledarskapsakademin och med datum för Nackaträffarna.

Deltagare om Ledarskapsakademin 2022-2023

Ebba Lindström Hagman
Stabs- och utvecklingschef, trafik, offentlig utemiljö och fastighet

"Ledarskapsakademin har gett mig verktyg och nycklar som hjälper mig varje dag i mitt arbete. Att vara ledare är en komplex roll som jag är nyfiken att utforska än mer efter utbildningen. Under utbildningen har jag fått möjlighet att reflektera mycket kring mig själv och mina personliga styrkor och svagheter, jag har fått större förståelse för våra likheter och olikheter, vad jag värdesätter hos en ledare och vem jag vill sträva efter att vara i min kommande ledarroll!"

Carl Emanuelsson
Gymnasielärare Nacka gymnasium, Välfärd skola

"Ledarskapsakademin har gjort att jag är ännu mer intresserad av att pröva rollen som ledare och chef. Som lärare har jag lång erfarenhet av att just klargöra och påverka, men ledarskapsutbildningen har fått mig att inse att man inte kan vara nog tydlig i undervisningen också.

Mycket av fokuset har varit att belysa sitt inre ledarskap och de värderingar som styr oss. Det gör att man inte bara utvecklas i sitt ledarskap, utan också som människa och man får ställa in sin inre kompass och utmanas i tankar och handling."

Carl-Magnus Andersson
Biträdande verksamhetschef äldreomsorg, Välfärd Samhällssservice

"Den viktigaste insikten jag fått av Ledarskapsakademin är komplexiteten av vara i en ledarskapsposition. Det krävs mycket av dig inom många olika områden och du måste ständigt vidareutbilda dig själv och hålla dig uppdaterad, för att leda på bästa möjliga sätt.

Ledaskapsakademin har gett mig en stor mängd verktyg och tips som har hjälpt väldigt mycket hitintills i min chefsroll. Framförallt när det kommer till hur man hanterar personalfrågor och vikten av att vara tydlig i sitt ledarskap."

Deltagare om Ledarskapsakademin 2021-2022

Vanessa Monteiro de Macedo Ekdal
Tillförordnande biträdande verksamhetschef, omsorg- och assistansverksamheten, Välfärd Samhällsservice

”Ledarskapsakademin var en möjlighet för mig att satsa på mig själv och våga vara utanför min komfortzon. Jag har under utbildningen blivit påfylld med en massa ny kunskap som jag idag kan implementera i den nya rollen jag har. Inte bara fick jag utveckla mina ledaregenskaper under utbildningens gång men jag känner även att jag blev en bättre medarbetare och fick en större förståelse och respekt för hur komplex ledarrollen kan vara. Det som har varit extra värdefullt under utbildningen är det fantastiska nätverket man byggt upp. Resan under Ledarskapsakademin har varit underbar och det har visat mig att det absolut är värt att våga vara modig och satsa på sig själv!”

Kristina Malmborg
Specialpedagog, Skolfam, Familjehemsvården

”Ledarskapsakademin har givit mig större insikt om mig själv och hur mitt beteende påverkar andra. Vikten av psykologisk trygghet, motivation, tydlighet, reflektion, gränssättning och att ha roligt på jobbet är sådant vi läst om, blivit förelästa för, praktiserat och diskuterat. Utöver alla nya insikter har jag lärt känna fantastiska medarbetare från olika verksamheter i Nacka kommun och andra kommuner. Jag kan varmt rekommendera dig att söka till Nackas Ledarskapsakademi!”

Cecilia Forsberg
Gruppchef för Kundrådgivningen på Nacka Energi

”Ledarskapsakademin gav mig en värdefull grund i mitt framtida ledarskap. Jag fick en bas att stå på och kände mig tryggare i en framtida roll som chef. Genom de föreläsningar vi hade, fick jag med mig en massa bra tips och råd om ledarskap och att arbeta i team samt konkreta verktyg att jobba med. Kursledaren Ulrica gav oss flera övningar i början av kursen för att vi som deltagare skulle lära känna varandra. På det sättet skapades en trygg, avslappnad stämning vilket bidrog till en öppenhet och samhörighet i gruppen. Jag fick också ett fantastiskt nytt nätverk i alla grymma kursdeltagare.”

Magdalena Gyllenlood
Lärare engelska och svenska, Nacka gymnasium

”Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Ledarskapsakademin när jag började hösten 2021, speciellt som vi i skolan ofta är vi lite mer avskärmade från resten av den kommunala verksamheten. Ledarskapsakademin visade sig innehålla en mängd olika och intressanta moment. Jag träffade fantastiskt härliga människor, jag fick förmånen att lyssna till skickliga och kunniga föreläsare och jag fick möjligheten att utbyta tankar och idéer om allt det vi lärde oss. I Ledarskapsakademin vidgade jag min förståelse för den kommunala verksamheten och jag utvecklade mitt sätt att tänka kring ledarskap – i stort och i smått.”

Har du frågor?

Om du har frågor om Ledarskapsakademin, kontakta Elisabeth Carle, HR-direktör, via e-post elisabeth.carle@nacka.se

Sidan uppdaterades: