Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ledarskapsakademin

Funderar du på en framtida roll som teamledare, gruppledare, projektledare, utvecklingsledare eller chef? Våren 2023 startar en ny omgång av Ledarskapsakademin – en ledarförberedande utbildning för dig som är intresserad av att utvecklas. Ansök senast måndag 7 november 2022.

Ny omgång av Ledarskapsakademin startar i januari 2023

Våren 2023 startar en ny omgång av Ledarskapsakademin. Om du är intresserad av ledarskap och funderar på en framtida roll som teamledare, gruppledare, projektledare, utvecklingsledare eller chef är detta en möjlighet du inte får missa. Ledarskapsakademin ger dig en fantastisk möjlighet att inom ramen för din anställning i Nacka kommun bygga nätverk internt och externt och utveckla dina ledartalanger.

Ansök senast måndag 7 november

Innan du ansöker: för en dialog med din chef.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till Ledarskapsakademin


Deltagare om Ledarskapsakademin 2021-2022

Vanessa Monteiro de Macedo Ekdal
Tillförordnande biträdande verksamhetschef, omsorg- och assistansverksamheten, Välfärd Samhällsservice

”Ledarskapsakademin var en möjlighet för mig att satsa på mig själv och våga vara utanför min komfortzon. Jag har under utbildningen blivit påfylld med en massa ny kunskap som jag idag kan implementera i den nya rollen jag har. Inte bara fick jag utveckla mina ledaregenskaper under utbildningens gång men jag känner även att jag blev en bättre medarbetare och fick en större förståelse och respekt för hur komplex ledarrollen kan vara. Det som har varit extra värdefullt under utbildningen är det fantastiska nätverket man byggt upp. Resan under Ledarskapsakademin har varit underbar och det har visat mig att det absolut är värt att våga vara modig och satsa på sig själv!”

Kristina Malmborg
Specialpedagog, Skolfam, Familjehemsvården

”Ledarskapsakademin har givit mig större insikt om mig själv och hur mitt beteende påverkar andra. Vikten av psykologisk trygghet, motivation, tydlighet, reflektion, gränssättning och att ha roligt på jobbet är sådant vi läst om, blivit förelästa för, praktiserat och diskuterat. Utöver alla nya insikter har jag lärt känna fantastiska medarbetare från olika verksamheter i Nacka kommun och andra kommuner. Jag kan varmt rekommendera dig att söka till Nackas Ledarskapsakademi!”

Cecilia Forsberg
Gruppchef för Kundrådgivningen på Nacka Energi

”Ledarskapsakademin gav mig en värdefull grund i mitt framtida ledarskap. Jag fick en bas att stå på och kände mig tryggare i en framtida roll som chef. Genom de föreläsningar vi hade, fick jag med mig en massa bra tips och råd om ledarskap och att arbeta i team samt konkreta verktyg att jobba med. Kursledaren Ulrica gav oss flera övningar i början av kursen för att vi som deltagare skulle lära känna varandra. På det sättet skapades en trygg, avslappnad stämning vilket bidrog till en öppenhet och samhörighet i gruppen. Jag fick också ett fantastiskt nytt nätverk i alla grymma kursdeltagare.”

Magdalena Gyllenlood
Lärare engelska och svenska, Nacka gymnasium

”Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig av Ledarskapsakademin när jag började hösten 2021, speciellt som vi i skolan ofta är vi lite mer avskärmade från resten av den kommunala verksamheten. Ledarskapsakademin visade sig innehålla en mängd olika och intressanta moment. Jag träffade fantastiskt härliga människor, jag fick förmånen att lyssna till skickliga och kunniga föreläsare och jag fick möjligheten att utbyta tankar och idéer om allt det vi lärde oss. I Ledarskapsakademin vidgade jag min förståelse för den kommunala verksamheten och jag utvecklade mitt sätt att tänka kring ledarskap – i stort och i smått.”

Vad är Ledarskapsakademin?

Ledarskapsakademin är Nacka kommuns ledarförberedande utbildning. Akademin utvecklar medarbetare i Nacka kommun som är intresserade av ledarskap och funderar på en roll som framtida projektledare, utvecklingsledare eller chef i kommunen. Utbildningen går ut på att förbereda för ledande uppdrag med ledarskapskompetens i fokus.

Ur programinnehållet:

  • Reflektera kring ledarskap ur olika perspektiv
  • Ge dig bättre självinsikt att leva upp till ledarskapets krav
  • Förstå hur samspelet inom grupper/mellan grupp och ledare fungerar
  • Ge kunskap om kommunal verksamhet och organisation
  • Lägga grunden till ett utvecklande nätverk

Utbildningen sträcker sig över ett år och består av föreläsningar, seminarier, grupparbeten samt individuella uppgifter. Under akademin får varje deltagare en mentor, som är en erfaren chef i kommunen, att bolla ledarskapsfrågor med.

Ledarskapsakademin genomförs i samarbete med:

Ekerö kommun, Haninge kommun, Järfälla kommun, Sollentuna kommun, Täby kommun, Tyresö kommun och Vaxholms kommun.

Hållpunkter

Måndagen den 7 november 2022: Sista dag att ansöka till Ledarskapsakademin.

November 2022: Urvalsprocess bestående av testning, intervjuer och referens från din chef.

November/December 2022: Besked meddelas.

Januari 2023: Ledarskapsakademin startar.

Har du frågor?

Kontakta Ulrica Cederström, organisationspsykolog och programansvarig för Ledarskapsakademin, e-post: ulrica.cederstrom@nacka.se.

Sidan uppdaterades: