Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ledarskapsakademin

Funderar du på en framtida roll som teamledare, gruppledare, projektledare, utvecklingsledare eller chef? Hösten 2021 startar en ny omgång av Ledarskapsakademin – en ledarförberedande utbildning för dig som är intresserad av att utvecklas. Läs mer och ansök senast måndag 3 maj 2021.

Ny omgång startar i augusti 2021

Hösten 2021 startar en ny omgång av Ledarskapsakademin. Om du är intresserad av ledarskap och funderar på en framtida roll som teamledare, gruppledare, projektledare, utvecklingsledare eller chef är detta ett tillfälle du inte får missa. Ledarskapsakademin ger dig en fantastisk möjlighet att inom ramen för din anställning i Nacka kommun utvecklas både professionellt och personligt.

Ansök senast måndag den 3 maj

Innan du ansöker för en dialog med din chef.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan till ledarskapsakademin


Deltagare om Ledarskapsakademin 2019-2020

"Ledarskapsakademin har gett mig goda insikter för ledarskapet, både vad gäller praktisk tillämpning och teoretiska kunskaper, hela tiden med en tydlig koppling till Nackas verksamhet och styrmodell. Dessa verktyg ger goda förutsättningar att utvecklas både i nuvarande- och framtida arbetsroller samt privatliv."

Johan Samuelsson, utvecklingsledare kundserviceenheten

"Ledarskapsakademin har gett mig möjlighet att reflektera kring ledarskapsrollen, både på ett individuellt och ett organisatoriskt plan. Den har gett mig verktyg att arbeta med de utmaningar som kommer med en ledar- och chefsroll och dessutom har jag fått möjlighet att bygga ett nätverk i Nacka kommun och även inom andra kommuner."

Erika Brorsson, gymnasielärare Nacka gymnasium

"Ledarskapsakademin var ett kvitto för mig på att kommunen satsar på mig/oss som vill utvecklas . De verktygen jag fick med mig och kontakterna jag knöt under ledarskapsakademin kommer hjälpa mig med att ta nästa kliv i karriären .Tveka inte utan ta chansen och sök till Ledarskapsakademin 2021!"

Tobias Söderstedt, ungdomssamordnare Välfärd Samhällsservice

Vad är Ledarskapsakademin?

Ledarskapsakademin är Nacka kommuns ledarförberedande utbildning. Akademin utvecklar medarbetare i Nacka kommun som är intresserade av ledarskap och funderar på en roll som framtida projektledare, utvecklingsledare eller chef i kommunen. Utbildningen går ut på att förbereda för ledande uppdrag med ledarskapskompetens i fokus.

Ur programinnehållet:

 • Reflektera kring ledarskap ur olika perspektiv
 • Ge dig bättre självinsikt att leva upp till ledarskapets krav
 • Förstå hur samspelet inom grupper/mellan grupp och ledare fungerar
 • Ge kunskap om kommunal verksamhet och organisation
 • Lägga grunden till ett utvecklande nätverk

Utbildningen sträcker sig över ett år och består av föreläsningar, seminarier, grupparbeten samt individuella uppgifter. Varje deltagare tilldelas också en mentor under akademin som är en erfaren chef i kommunen att bolla ledarskapsfrågor med.

Ledarskapsakademin genomförs i samarbete med bland annat:

 • Ekerö kommun
 • Haninge kommun
 • Järfälla kommun
 • Sollentuna kommun
 • Täby kommun
 • Vaxholms kommun

Hållpunkter

Söndagen den 2 maj 2021: Sista dag att ansöka till Ledarskapsakademin

April/maj 2021: Urvalsprocess bestående av testning, intervjuer och referens från din chef

Juni 2021: Besked meddelas

Augusti 2021: Ledarskapsakademin startar

Frågor?

Kontakta Ulrica Cederström, organisationspsykolog och programansvarig för Ledarskapsakademin.

Sidan uppdaterades: