Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Förstärk verksamheten med extratjänster

Finns det behov av extra arbetskraft i din verksamhet? Genom stöd från Arbetsförmedlingen kan du ha en eller flera personer anställda via extratjänst under 12 månader. För att allt ska fungera smidigt både för dig som arbetsgivare och för din nya medarbetare, har arbetsmarknadsgruppen inom Välfärd samhällsservice det samordnande ansvaret.

Vad innebär en extratjänst?

Extratjänst är en anställningsform för personer som står långt från arbetsmarknaden och nyanlända som är i etableringen eller som inte har kommit i egen försörjning. Tjänsten finansieras med stöd från Arbetsförmedlingen med 100 procent av lönekostnaden (det vill säga bruttolön, sjuklön, semesterlön och lagstadgade arbetsgivaravgifter) upp till 20 000 kronor per månad. Som arbetsgivare har du möjlighet att anställa en eller flera medarbetare under tolv månader, med möjlighet till förlängning ytterligare tolv månader.

Individer matchas mot verksamheternas behov

Du som arbetsgivare identifierar inom vilka områden ni skulle behöva extra resurser. Utifrån de behov som finns matchar sedan arbetsmarknadsgruppen inom Välfärd samhällsservice individer med lämplig erfarenhet med aktuella arbetsplatser.

Arbetsmarknadsgruppen samordnar också de kontakter som behövs med arbetsgivare, arbetstagare och Arbetsförmedlingen och finns med som stöd för dig som chef om det uppstår frågor under anställningen.

Vad är syftet med extratjänster?

För er arbetsplats kan en extratjänst fungera som en kvalitetshöjande insats, genom att personalen avlastas och kan fokusera på sina huvuduppgifter. Samtidigt gör ni en stor samhällsinsats genom att erbjuda en person som står utanför arbetsmarknaden möjlighet att skaffa sig värdefull arbetslivserfarenhet på väg mot målet att bli självförsörjande, antingen genom arbete eller studier.

Vilka verksamheter kan ha en extratjänst?

Alla slags verksamheter där Nacka kommun är arbetsgivare kan använda sig av den här anställningsformen och få hjälp av arbetsmarknadsgruppen för att anställa. Några exempel på möjliga verksamhetsområden är:

  • Äldreboenden/Seniorcenter
  • Omsorgsboenden
  • Skolor
  • Drift offentlig miljö
  • Kulturverksamheter

Vad skulle en resurs via Extratjänst kunna utföra i din verksamhet?

Fyll i det här webbformuläret utifrån de möjligheter du ser att din verksamhet har att ta emot extratjänster så återkommer vi till dig. Det går också bra att kontakta oss via extratjanst@nacka.se.

Frågor och svar om extratjänster

Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren.

Sidan uppdaterades: