Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Anställningsprövning

I stadshuset ska en anställningsprövning göras innan arbetet med rekrytering påbörjas.

Varför anställningsprövning?

För att du som rekryterande chef ska kunna starta upp en rekryteringsprocess behöver du få din anställningsprövning godkänd av stadsdirektören. I anställningsprövningen motiverar du varför du har behov av att tillsätta tjänsten. Det gör du genom att fylla i formuläret för anställningsprövning som finns i vårt rekryteringsverktyg Varbi. Du får behörighet till din enhet i Varbi av ditt HR-stöd.

Varbi hittar du här.

Hur ska jag fylla i?

 • Klicka på Rekryteringar, och därefter den blå knappen "skapa".

 • Välj rätt ärendemall, dvs din enhet.

 • Fyll i alla uppgifter under fliken anställningsprövning fram till rutan arbetsbeskrivning/kravprofil.

 • När du är klar med alla fälten fram till arbetsbeskrivning klickar du längst ner på knappen "Skicka till direktör". Du får då upp en lista över direktörer och dubbelkickar på din direktör som nu får antällningsprövningen skickad till sig och själv går in och fyller i rutan "Direktörens kommentar".
  Direktören ska motivera rekryteringen för att förklara att hen står bakom rekryteringen. När hen gjort detta klickar hen på "Spara och begär godkännande" varpå anställningsprövningen skickas vidare till stadsdirektören, som godkänner eller nekar prövningen. Du får ett mail när stadsdirektören svarat på din prövning.
  Du kan förbereda annons etc. men inte publicera förrän du fått ok på anställningsprövningen. 

 • Rutorna längst ner "Arbetsbeskrivning och kravprofil" samt "Förmågor och färdigheter" behöver du inte fylla i för anställningsprövningens skull. De förmågor och kompetenser du väljer kommer dock användas i referenstagningen när du kommit så långt. Här kan ditt HR-stöd hjälpa dig inför att rekryteringen ska startas upp - när du fått en godkänd anställningsprövning.

Sidan uppdaterades: