Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Referenstagning och avslag

Referenstagning

När du har kommit så långt att du har en slutkandidat som du vill gå vidare med är det bara referenstagningen kvar innan du kan komma med ett erbjudande.

Vi använder oss av digital referenstagning som är integrerat i Varbi. Fördelarna med digital referenstagning är att hela processen blir mer transparent då kandidaten själv bjuder in sina referenser till systemet och kan följa sin referenstagning. De kan inte läsa referenserna som ges, men kan se om en referens inte svarat eller när den är klar. Referenserna ges också möjlighet att själva välja besvara referenstagningen vid ett tillfälle som passar i deras kalender, kanske på lunchen eller kvällstid.

Vi tar alltid två referenser varav minst en av dessa ska vara en chefsreferens. Ditt HR-stöd kontaktar kandidaten och informerar om hur det går till.

Du kan läsa referensrapporten i Varbi genom att klicka på den blå symbolen som visar 2/2 under kolumnen Refensa. Se bild nedan;

image0p9pe.png

Avslag

För att kandidatupplevelsen ska bli så bra som möjligt uppmuntrar vi till löpande kontakt med de kandidater som sökt en tjänst.

Ditt HR-stöd ser till att skicka mail till de kandidater som inte är aktuella så snart annonseringstiden gått ut.

De som i ett första skede inte kallas till intervju, men som kan vara aktuella längre fram, bör få ett mail med en statusuppdatering så de vet vad som sker i processen och när de kan vänta sig en återkoppling.

De kandidater som varit på intervju men inte går vidare ska få avslag per telefon. Ditt HR-stöd kontaktar de externa ni träffat, medan du som chef återkopplar till eventuella interna kandidater.

När en kandidat tackat ja till tjänsten skickar ditt HR-stöd ut mail till resterande kandidater och meddelar att tjänsten är tillsatt.

Sidan uppdaterades: