Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 13 juni

Möte med musik, nya webben lanseras, Svindersviksbron är invigd, markanvisning Svindersberg, framkomlighetsstrategi och Trafik Stockholm, behovsprognos för Nackas utbildningssystem, upphandling av biblioteksdrift, ministerbesök i Fisksätra och nya uppdrag för ungt inflytande.

Mötet ramades in av musik! 11 sommarjobbande musiker 16-18 år spelade några låtar före och efter trappmötet. Under ledning av Janne Kullhammar, rektor Musikana och producent för sommarjobbande musikerna i Nacka.

Nya Nacka.se

Den stund vi har väntat på är här nu. Vi räknar ner tillsammans 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 – konfettiregn! Det här ökar vår vision om öppenhet och mångfald. Skapa er egen profil. Det här är bara början, mer kommer snart. Många har jobbar hårt inför lanseringen av nya webben. Applåd för ansvariga i projektgruppen för nya webben. Glass till alla på mötet!

Invigning Svindersviksbron i lördags 11 juni

Det blev en fantastisk dag. Det var invigning, knattelopp och bröllop på bron. Kul att få gå över bron och i tunneln. Bil- och busstrafik kommer igång den 24 juni.

Markanvisning Svindersberg

Vet ni var Svindersberg ligger? Det är berget mellan Finntorp och Alphyddan. Där kommer så småningom att finnas 500 bostäder. Nu går vi ut med markanvisning på 230 lägenheter. Markanvisningstävlingen går ut i höst.

Framkomlighetsstrategi och Trafik Stockholm

Nacka kommun har en framkomlighetsstrategi. Hur ska vi klara av framkomligheten framöver när det byggs, och vilka verktyg har vi i kommunen för att klara av det? Vi blir också fullvärdiga medlemmar i Trafik Stockholm (som bland annat övervakar Kvarnholmsförbindelsen).

Här kan du läsa mer om framkomlighetsstrategin.

Behovsprognos

Ärendet handlar om att vi får fler och fler barn och elever in i Nackas utbildningssystem. Vi har idag 54 huvudmän, stora och små bolag och koncerner, i Nackas utbildningssystem. UBN har i veckan ett ärende, en sk. behovsprognos som talar om hur många barn och elever som finns idag och fram till 2030. Alla barn och elever har rätt till en förskole- eller skolplats. Hur många huvudmän vi kommer att ha 2030, vet vi inte idag, men vi jobbar stenhårt för att det ska finnas en öppenhet och mångfald, kommunala och fristående, bra förskolor och skolor med hög kvalitet, att erbjuda i kundvalet.

Upphandling av biblioteksdrift

Tisdag, den 14 juni, kommer ärendet om upphandling av biblioteksdrift upp i kulturnämnden. Vi kommer att föreslå nämnden att vi ska upphandla driften av alla våra sex folkbibliotek. I dag är tre av dem kommunalt drivna och tre av dem privat drivna av Dieselverkstaden.

Läs mer här.

Ministerbesök i Fisksätra

På onsdag, den 15 juni, kommer Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, på besök till Fisksätra. Stena Fastigheter är värd och ska berätta hur de jobbar med fastighetsfrågan i Fisksätra, kopplat till det lokala samhället. Samverkan ger resultat, med fokus på barn och ungdomar.
Med från Nacka kommun är Cathrin Bergenstråhle, ordf i Miljö- och stadsbyggnadsnämnden

Ungt inflytande - uppdragen i år

Klockan 9 i morse kom 13 ungdomar till stadshuset för att jobba med årets uppdrag. Två av uppdragen som förnyelseenheten presentearde är:

  • Hur ska Nacka välkomna ensamkommande barn?
  • Hur ska Nacka kommun fånga och stötta ungdomars engagemang på fritiden?

Piloterna kommer att sitta på enheterna i stadshuset som jobbar med dessa frågor. Den 30 augusti mellan 8 och 9 i Nackasalen ska de berätta vad de kommit fram till.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens trappmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: