Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 29 augusti

Öppet-hus om Saltsjöbanans upphöjning och Birkavägen, otjänligt vatten i delar av Nacka, Kommunstyrelsen och Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder, Ungt inflytande och Utvecklingsakademien presenterar sina ideer. Kvalitetsuppföljning genom dialogmöten och studiebesök från Taiwan. Första spadtaget för ombyggnationen av Turbinhallen och nya studenter från Hyper Island är här!

Öppet hus och informationsmöte

Måndag 29 augusti är det öppet hus om Saltsjöbanans upphöjning i utställningshallen, Nacka Stadshus mellan klockan 17-19. Boende och fastighetsägare väntas komma.
Projektgruppen kommer att finnas på plats för att svara på frågor.

Läs mer om Saltsjöbananas upphöjning här

Samma kväll är det informationsmöte för Birkavägen i samma område. Projektet samordnas med utbyggnaden av tunnelbanan, framför allt den nya t-banestationen Järla.

Läs mer om Birkavägen här

Otjänligt vatten i delar av Nacka

Resultat av prover har visat att vattnet i Saltsjö-Boo kan vara otjänligt som dricksvatten. Därför uppmanas boende i vissa områden i östra Saltsjö-Boo, att koka upp vattnet innan det används som dricksvatten. Från och med söndag den 28 augusti gäller det hushåll i vissa områden i östra Saltsjö-Boo. Fortlöpande information på hemsidan.

Även en del hushåll i Värmdö kommun berörs.

En eloge till alla inblandade enheter för ett mycket bra, snabbt och smidigt samarbete.

Kommunstyrelsen sammanträder i veckan

Många ärenden, yttranden och tilldelningsbeslut på agendan i veckan. Bland annat går den kommande markanvisningen av Parkeringshuset i stadsbyggnadsprojektet
Knutpunkten och Hantverkshuset i Orminge upp för beslut, denna gång i form av en anbudstävling. Kommunstyrelsen ska även fatta tilldelningsbeslut om Nybackakvarteret också det i Orminge.

Flera intressanta yttranden, som exempelvis försöksverksamhet med betyg från årskurs 4 och nytt ersättningssystem för mottagandet av ensamkommande barn och unga.

Tilldelningsbeslut för upphandlingen av lokalvård i Nacka stadshus, sportcentrum, ishall och konferenscenter ska också tas.

Läs mer om ärendena i KS här

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott i veckan

Få ärenden denna vecka. Läs mer om ärendena i KSSU här.

Ungt inflytande och Utvecklingsakademien presenterar sina ideer

I Nacka arbetar vi med olika metoder för inflytande och innovation för både medarbetare och invånare. Två av dessa, Ungt inflytande och Utvecklingsakademin presenterar den 30 augusti sina olika idéer. Du är välkommen att komma till Nackasalen klockan 08.00-09.00 för att ta del av Ungt inflytandes presentation och sedan klockan 13.00-15.00 för att ta del av Utvecklingsakademins presentation.

Ungt inflytande 2016 har arbetat med att hitta lösningar på följande utmaningar som kommunen står inför, "Hur ska nacka välkomna ensamkommande barn och unga?" samt "Hur ska Nacka kommun i framtiden fånga upp och stötta barn och ungdomars engagemang på fritiden?"

Utvecklingsakademin samlar varje år medarbetare som vill driva olika typer av förändringsarbeten med syfte att förbättra kvaliteten på kommunens service till nackaborna. I år presenteras 14 av dessa projekt under ett vernissage i Nackasalen.

Efter den 30 augusti finns idéerna från ungt inflytande och utvecklingsakademin som utställning i kommunens reception under en vecka. Kan du inte komma 30 augusti så är du välkommen att ta del av deras idéer i utställningsytan en vecka framöver istället!

Kvalitetsuppföljning och studiebesök från Taiwan

Utbildningsenheten har inlett den kvalitetsuppföljning som de gör vartannat år med huvudmän och vartannat år med alla verksamheter. I år är det verksamheterna som inbjuds till dialogmöten. Dessa har just startat och innebär en riktigt spännande resa fram till första nämnden på vårkanten när resultaten samlas ihop från alla möten och man gör en helhetsanalys.

På fredag 2 september får Utbildningsenheten ta emot studiebesök från Taiwan. De vill lära sig mer om hur vi jobbar med kommunala förskolor och skolor.

Första spadtaget vid Turbinhallen

På torsdag 1 september tas första spadtaget för ombyggnationen av Turbinhallen, Järla Sjö. Profi Fastigheter och SSM bygger om Centralkvarteret i Järla Sjö till bostäder.
I projektet ska Centralkvarterets industrikaraktär bevaras samtidigt som mer än 200 bostäder skapas tillsammans med skola och verksamhetslokaler i det som tidigare var Stockholm Modecenters lokaler. Intresset från bostadsköpare har varit extremt stort och de 200 lägenheterna såldes slut på minimal tid.

Hyper Island och projektet Creating Digital Future.

Fyra studenter - Gustaf, Ami, Simon och Malin - från Hyper Island är på plats i Nacka stadshus. De ska under åtta veckor jobba med projektet Creating digital future. Studenterna utforskar var Nacka kommun bör vara inom 5-10 år för att ligga i framkant. Camilla Norström och Pia Mcaleenan kommer att vara studenternas kontaktpersoner. Välkomna!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens trappmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: