Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 26 september

Nacka tredje bästa företagskommun, och en av Sveriges mest jämställda arbetsplatser. Flertalet studiebesök och en studieresa. Nysatsning på Jämföraren, Ideation och prototyping workshop med Hyper Island, cykeldag, introduktion för nyanställda och digital inspirationseftermiddag.

Nacka på pallplats

I förra veckan presenterades Svenskt Näringslivs årliga ranking av näringslivsklimatet i landet. Nacka utsågs till landets tredje bästa företagskommun. Tre Stockholmskommuner ligger i topp i årets ranking av 290 kommuner. Nacka ersätter Vellinge på tredje plats, Sollentuna behåller sin andraplacering för tredje året i rad och Solna har det bästa företagsklimatet i Sverige för nionde året i rad. Nacka har tagit fram en ny näringslivsstrategi med fokus på vad vi kan göra i kommunen för ett bra och innovativt företagsklimat.
Nackas näringslivsstrategi
 (PDF-dokument, 164 kB)
Svenskt Näringsliv om Nacka
Företagsklimat, ranking

Nacka en jämställd kommun

Nacka kommun placerade sig på en fjärdeplats i en ny jämställdhetsrapport. I Nacka tjänar kommunanställda kvinnor mer än männen. I rapporten, som Sveriges kommuner och landsting (SKL) presenterade för första gången, rankas landets 290 kommuners jämställdhet utifrån tre delområden – politisk representation, kommunen som arbetsgivare och kommunens service till invånarna. I den samlade räkningen, som summerar alla del-områden, placerar sig Nacka på en fjärde plats.

Nobelberget i Nacka – en ny musikscen

I förra veckan sändes den första livesända VR-konserten i Sverige (och den tredje i världen) från ett musikevenemang på Nobelberget i Nacka. Det var Hiphop-kollektivet Respect My Hustle, RMH, som de senaste åren arbetat med en rad hyllade artister som spelade. Bolagets mest kända namn är Silvana Imam, som tidigare i år vann P3 Guldgalans pris som årets liveakt. Andra artister knutna till RMH är bland andra Erik Lundin, Cherrie, Michel Dida och Leslie Tay.

Studieresa och studiebesök för Utbildningsenheten

Utbildningsenheten hade en lyckad studieresa till Hamburg under förra veckan. Syftet var att träffa tjänstemän och politiker som arbetat intensivt med att förbättra tyska elevers resultat i olika nationella och internationella prov. Extra spännande var att få ta del av de resultatlyft man sett inom exempelvis matematik men också de nyanlända elevernas resultat i förhållande till de tyska eleverna och hur man följt upp och utvärderat dessa. Tyskland har också arbetat med den svenska förskolemodellen, med de yngre grundskoleeleverna, för att utveckla läroplanerna och stödet för barn och elever som är i behov av det. Utbildningsenheten fick också att träffa huvudmän som arbetar med kundvalssystem i liknande modeller som Nacka kommuns och besökt lärmiljöer i förskolor och grundskolor i för att få korn på nya innovativa grepp både i den yttre miljön och i den inre.

På fredag 30 september tar vi emot en delegation på studiebesök från Stockholms stad. Syftet är att visa och dela information om hur vi arbetar med skolval. De ska också att besöka Myrsjöskolan.

En nysatsning på Jämföraren

Direktörerna, Susanne Nord, Malin Westerback, Anders Fredriksson, Mats Bohman har startat upp ett utvecklingsarbete av Jämföraren – vårt verktyg i kundvalen i våra verksamheter. Syftet är att göra verktyget ännu bättre, effektivare och ännu mera användbart för alla. På utbildningssidan har det genomförts en kundundersökningar före och efter skolvalen, under några år för att höra vad nackaborna tycker. Jämföraren är populärt, men vi ser att vi behöver slipa till det och få en ökad användning i alla våra verksamheter från liten och ung till vuxen och gammal. Framför allt för alla våra nackabor, som gör sina kundval.

Välfärd skola tar emot långväga besök

I förra veckan var en delegation från regionala skolverket i staden Pusan, Sydkorea, på snabbvisit i Nacka. De ville bland annat lära sig mer om och inspireras av hur vi jobbar med lärares kompetensutveckling genom nätverk.

I veckan tar Välfärd skola emot besök från Kalifornien, USA. Nacka har ett samarbete med flera olika instanser i just Kalifornien sedan flera år tillbaka. Det de vill veta mer om denna gång är bland annat hur skolan arbetar med att få ett tänk kring energihushållning och hållbarhetsfrågor. Vi har även ett kunskapsutbyte kring digitalt lärande.

Ideation och prototyping workshop med Hyper Island

Varmt välkomna på onsdag 28 september till en fartfylld eftermiddag där vi med enkla redskap prototypar idéer. Vad med i idéprocessen om framtidslösningar för Nacka kommun.
Workshopen är ett mycket bra tillfälle att hinna tänka till och arbeta med digitaliseringsfrågorna, både för era egna processer och för Nacka som helhet. Workshopen kommer att leds av de fyra studenterna från programmet Digital Media Creative på Hyper Island. Du får gärna delta även om du inte kan hela tiden, hellre att du kommer en stund än inte alls! Kontakta klara.palmberg.broryd@nacka.se om du vill vara med!

Tack för att du cyklar!

Det är cykeldagen på torsdag 29 september! De första 1 000 morgoncyklisterna som passerar vid tunneln under Sicklavägen får en liten present. Stanna gärna till och prata med våra trafikplanerare som finns på plats från klockan 06.30. Du kan även få hjälp med enklare service av en cykelmekaniker.

Introduktion för nyanställda

På torsdag 29 september är det dags igen! Ett drygt 70-tal personer har anmält sig till introduktionsdagen för nyanställda. Under dagen får du veta mer om hur kommunen är organiserad, hur den styrs, vision och värderingar samt vad som förväntas av dig som medarbetare. Plus mycket annat. Du får träffa bland andra Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, Lena Dahlstedt, stadsdirektör, Elisabeth Carle, personaldirektör, Mats Bohman, administrativ direktör

På förmiddagen är vi i Nacka stadshus. På eftermiddagen åker vi på en guidad busstur i Nacka. Vi bjuder på lunch och fika.

Läs mer här

Digital inspirationseftermiddag

På måndag nästa vecka, 3 oktober, är det inspirationseftermiddag mellan klockan 14-17. Olika aktörer kommer att visa sina produkter för skolan och även egna pedagoger/lärare är på plats. Alla är välkomna till Nacksalen i Stadshuset.

Läs mer och se vilka ni kan träffa och vad ni kan inspireras av här

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens trappmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: