Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 5 september

Stadsdirektörens trainee är på plats, fortsatt kokningsrekommendation av vattnet i östra Saltsjö-Boo, Nacka vatten AB - kommunens nya bolag för VA- och avfallstjänster, första spadtaget för Brf Turbinhallen i Järla Sjö och invigning av nya stadsdelen Finnboda Hamn. Chefsfrukost och kick-off för Nackas Entreprenörshubb och veckan avslutas med cykelloppet Velothon.

Stadsdirektörstrainee

Under ett års tid kommer Nina Khoi att skugga Lena Dahlstedt i hennes dagliga arbete som stadsdirektör, och vara med och strategiskt utmana och stödja kommunens
ledningsgrupp.

Nina kommer närmast från juristprogrammet i Stockholm och dessförinnan Växjö där hon studerat ledarskap, försäljning och marknadsföring. Hon har arbetslivserfarenhet från bland annat allmänna reklamationsnämnden, försäkringsbranschen och Stockholms läns landsting på avdelningen för juridik och offentlig upphandling. Nina är fackligt engagerad i Jusek och brinner extra för är mänskliga rättigheter och miljöfrågor och har även representerat EU i miljöfrågor under ett G8/G20-toppmöte för ungdomar i Vancouver.

Fortsatt otjänligt vatten i delar av Saltsjö-Boo

Boende i Saltsjö-Boo uppmanas att fortsätta koka vattnet tills 2-3 vattenprover är godkända. Cirka 9000 personer är berörda. Läs mer här

Nytt bolag för VA- och avfallsverksamheten

Den 1 september övergick Nacka kommuns VA- och avfallstjänster i ett nytt bolag, Nacka vatten AB. Mats Rostö blir vd för det nya bolaget och tillträder den 1 november. Fram till dess är Dag Björklund tf vd i bolaget. Beslut om att bilda ett bolag för kommunens VA- och avfallsverksamhet togs i kommunfullmäktige den 18 april 2016.
Läs mer här.

Första spadtaget

I förra veckan togs första spadtaget för brf Turbinhallen i Järla Sjö. Runt 100 personer närvarade i torsdags då det symboliska första spadtaget för brf Turbinhallen genomfördes. Vid spaden stod Cathrin Bergenstråhle, kommunalråd i Nacka kommun, och närvarade gjorde också stadsbyggnadsdirektör Gunilla Glantz, representanter från SSM och Profi Fastigheter tillsammans med många förväntansfulla köpare.
Projektet Turbinhallen innefattar 205 bostadsrätter i Gustav de Lavals gamla fabrikslokaler i Järla Sjö och det är ett gemensamt projekt mellan SSM och Profi Fastigheter. Samtliga lägenheter är slutsålda och de första köparna kan börja flytta in under hösten 2017.

Invigning av ny stadsdel

I söndags 3 september invigdes av en ny stadsdel i Nacka; Finnboda hamn. Nya vackra bostäder i historisk miljö. I Finnboda är den gamla varvsmiljön bevarad och fungerar fint med moderna bostäder, restauranger och arbetsplatser vid vattnet. Totalt har det blivit ca 900 lägenheter med ca 1800 boende. Läs mer här

Studiebesök i Nacka och från Nacka

Nacka kommun har just haft besök av en delegation från Taiwan. Delegationen som bestod av sju personer från Taichung City och Nantou County kom till Nacka för att få veta mer om Nackas kundvalssystem och vårt kvalitetsarbete inom förskola och skola.
Läs mer om besöket här

Välfärd skola har i sin tur besökt Köpenhamn och Malmö för att studera olika lösningar på lokaler för skola och förskola. Hur har dessa städer anpassat och byggt till och byggt om nya och gamla lokaler för att passa dessa typer av verksamheter. I Malmö fick de bland annat besöka en förskola på taket av köpcentrumet Mobilia.

Chefsfrukost i veckan

Höstens första chefsfrukost, denna gång för cheferna i Stadshuset, kommer att fokusera på att leda i komplexitet, komplext genomförande och vilket ledarskap som kommer att krävas i de utmaningar vi står inför.

Kick-off för Nackas Entreprenörshubb

Nackas Entreprenörshubb är ett forum där man kan träffa rådgivare och branschfolk, delta i seminarier och workshops samt inspireras av andra som har startat företag. Ett samarbete med många intressanta organisationer och företag som kan hjälpa till att knyta kontakter.
Tid: Måndagar och torsdagar klockan 10.00–15.00
Plats: Kunskapsgallerian plan 5, Experimentgatan 7 i Sickla köpkvarter
Läs mer här

Cykelloppet Velothon går genom Nacka

För andra året i rad går cykelloppet Velothon från Stockholm på söndag 11 september. Cykelloppet går genom Nacka och våra närkommuner och många vägar kommer att vara avstängda under dagen. Vi rekommenderar företag och föreningar som har verksamheter i närheten av banan att om möjligt, undvika evenemang under tävlingsdagen. Läs mer här

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens trappmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: