Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 24 oktober

Kommunstyrelsen och kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder, Eurocities till Nacka, seminarium om korruption och mutor, kultur på höstlovet, möten med Operan och Dramaten, och FN-dagen

Kommunstyrelsen sammanträder

Det är många ärenden på KS denna vecka. Ett av de större gäller överlåtelsen av fastigheter till Hemsö Cullberg Holding AB inklusive ett åtagande för köparen om utveckling av några fastigheter.
Mål och budget 2017-2019 är klart och innefattar bland annat ett nytt styrpaket för nämnderna att förhålla sig till och arbeta utifrån. Även tertialbokslut 2 föreslås fastställas.

Fler ärenden för beslut är bland annat detaljplaneprogrammen för Planiaområdet på västra Sicklaön och även ett för centrala Nacka, justerad inriktning av kvarters- och gatustruktur, på västra Sicklaön. Markanvisningar genom anbudstävling för Älta Torg i kommundelen Älta, anbudsområde 1, 2 och 3 är klara. KS föreslås besluta om de anbudsvinnande bidragen.
Läs mer om dessa och om övriga ärenden på KS här

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder

På KSSU i veckan noteras informationsärendet som gäller planering av hyresrätter i stadsutvecklingen. Det är en rapport som bland annat ger en övergripande bild av var framtida hyresrätter är situerade, och säkerställa att kommunens mål om att minst en tredjedel av den kommunala marken bebyggs med hyresrätter.
Även en startpromemoria för stadsbyggnadsprojekt för Knutpunkten och Hantverkshuset, Orminge tas upp i veckan.
Läs mer om dessa och om övriga ärenden här

Nacka värd för Eurocities tillsammans med Solna och Stockholm

Den 26-28 oktober är det Eurocities konferens. Under dessa tre dagar deltar 75 personer, från ett 30-tal olika städer och 15 länder i ett spännande och inspirerande program. Det blir interaktivt, mycket tid för diskussioner och ett utbyte och lärande av varandra. Under torsdagen besöker de Nacka, onsdagen är Stockholms dag och fredagen Solnas.

Seminarium om korruption, mutor och andra oegentligheter

På fredag 28 oktober är det ett seminarium om "så förebygger vi korruption, mutor och oegentligheter", mellan klockan 13-16 i Nackasalen. En anställd eller förtroendevald inom det offentliga får aldrig missbruka sin ställning. Vi har alla ett ansvar mot våra uppdragsgivare – Nackaborna – att bekämpa korrupt beteende. På så sätt försvarar vi och stärker rättssamhället.

Men vad är "korrupt beteende"? Var går gränsen för muta eller andra oegentligheter? Lagen ger oss inte alltid så tydliga anvisningar. Ett personligt ansvarstagande och den egna förmågan att göra etiska val måste många gånger ta vid. För av vägleda dig och ge dig kunskaper inom området bjuder juridik- och kanslienheten in till ett seminarium inom området.
Här anmäler du dig

Kultur på promenader och höstlovet

Kulturpromenaderna under veckorna som varit var populära och mycket välbesökta.
Kul på höstlovet - många av aktiviteterna är på bibliotek, kulturhus eller fritidsgård och de flesta är gratis och utan anmälan.
Läs mer om vad som händer på lovet här

En framtid med Operan och Dramaten

Förra veckan besöktes Gäddviken. Det var en visning för de fyra kommuner som är kvar i kampen om att locka till sig Operan och Dramaten till just sin kommun. Under hösten kommer Operan och Dramaten träffa dessa fyra kommuner vid ett flertal tillfällen och vid årsskiftet kommer de göra sitt val.

Nacka växer

Just nu är vi 99 040 personer i Nacka. Följ hur vi växer här!

FN-dagen 24 oktober

Efter 70 år som FN-medlem tar Sverige vid årsskiftet för fjärde gången plats i FN:s säkerhetsråd.

Nästa måndagsmöte måndag 7 november

Stadsdirektörens informationsmöte inställt vecka 44 (31/10).

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens trappmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: