Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 23 januari

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott och arbetsutskott sammanträder, medborgarundersökningen för 2016, hearing om ny länsplan, projektet Kommunens Kvalitet i Korthet och Nackas företag är de mest lönsamma i Sverige

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott sammanträder

Det är få ärenden som tas upp denna vecka, bland annat presenteras en plan för hur dokument ska hanteras inom välfärd skola. Mer om detta och fler ärenden kan du hitta här.

Medborgarundersökningen för 2016

Nacka är en av de kommuner som får högst värden i landet när det gäller hur nöjd man är med sin kommun och om man kan rekommendera andra att flytta hit. Det visar resultatet av medborgarundersökningen som genomförs varje år av Statistiska centralbyrån. Du kan läsa hela rapporten här.

Alla ärenden som togs upp i kommunstyrelsens arbetsutskott kan du hitta här.

Hearing om ny länsplan

Tidigare har länsstyrelsen skickat in en skriftlig redovisning till staten på önskemål om bidrag för infrastruktursatsningar i Nacka under 2018-2029. Denna hearing är ett tillfälle för länsstyrelsen att motivera de viktigaste bidragen man har sökt.

Projektet Kommunens Kvalitet i Korthet

Det är ett nationellt projekt där 251 kommuner i Sverige utmanar sig själva genom jämföra resultat med varandra i syfte att lära och utvecklas. Kommunerna mäts inom områdena: tillgänglighet, trygghetsaspekter, medborgarnas delaktighet och kommunens information, effektivitet samt kommunen som samhällsutvecklare. Generellt ser resultaten bra ut för Nacka, bland annat toppar vi inom skolverksamheten. Hela rapporten finns att läsa här.

Nackas företag är de mest lönsamma i Sverige

Detta visar Företagarnas nysläppta rapport som grundar sig på bokslut från 278 000 företag. De har valt att mäta lönsamhet efter nettomarginal, där Nacka ligger på 12,4 procent och Sverige i genomsnitt på 5 procent. Mer info och hela rapporten kan du hitta här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: