Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 30 januari

Misstänkta missförhållanden på äldreboende i Saltsjöbaden, uppföljning av stadsbyggnadsprojekt, friköpsförhandlingar och omreglering av tomträttsavgälder på Sicklaön, ny simhall i Saltsjöbaden och 3 februari är det Kvalitetsdagen

Misstänkta missförhållanden på äldreboende i Saltsjöbaden

Efter misstanke om kränkande handlingar och språk på äldreboendet Sjötäppan har 10 anställda, varav en chef, stängts av. Extrapersonal har satts in för att täcka upp och Nacka kommun har tillsatt en utredning för att ta reda på vad som har hänt. Händelserna har polisanmälts, och de kommer även att anmälas till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Mer information om detta finns här.

Uppföljningsrapport av stadsbyggnadsprojekt

Nu finns en rapport och uppföljning av Nackas stadsbyggnadsprojekt ute, med fokus på bostadsmålet för januari 2017. I den går det att läsa hur stadsbyggnadsprojekten ligger till just nu och hur man arbeta för att nå de uppsatta målen. En utmaning de kommande tre åren är att många fler projekt än tidigare år beräknas att startas upp. Du kan läsa hela rapporten här.

Friköpsförhandlingar och omreglering av tomträttsavgälder på Sicklaön

Nu finns information ute om friköpsförhandlingar för fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6 samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6. Försäljningen av fastigheterna sker först efter att en ny planläggning är gjord, under 2018, men kontrakt kommer att skrivas redan nu. Mer detaljerad information finns här.

Ny simhall i Saltsjöbaden

Nu planeras upphandling av samarbetspart som ska äga, bygga och driva ny simhall i Saltsjöbaden. Men först ska ärendet gå upp till kommunstyrelsen och kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott. Näckenbadet, som ligger i Saltsjöbaden, bedöms börja bli för utsliten och därför behövs en ny simhall byggas. Byggstart planeras i maj 2018 och beräknas pågå till augusti 2020. Du kan mer om detta här.

3 februari är det Kvalitetsdagen

På fredag är det dags för Kvalitetsdagen där årets tema är kvalitet och statistik. Då är huvudmän, förskolechefer, rektorer, politiker och andra intresserade i mån av plats inbjudna till Nackasalen. En fråga som ställs är; Vad kan vi göra och hur ska vi tänka för att använda statistiken som ett starkt verktyg i vår kvalitetsutveckling? Bland annat pratar Anna Rosling Rönnlund och Alexander Bard. Du kan läsa mer och anmäla dig här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: