Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 9 januari

Nya ekonomi- och e-handelssystem, sista dagen att attestera fakturor i det gamla systemet, styrning och ledning i Nacka, ändring av enhetsnamn inom trafik och natur, ändringar inom socialnämnden, äldrenämnden och arbets- och företagsnämnden, ny tillförordnad direktör, markanvisningsavtal Orminge centrum och integrationsprojekt i mediagymnasiet.

Nya ekonomi- och e-handelssystem

Nu är det nya ekonomi- och e-handelssystemet infört. För att göra övergången så smidig som möjligt finns extrainsatt support hos service center och samtliga delprojektledare kommer närvara vid öppet hus i Nackasalen 11, 20 och 25 januari. Det finns även platser kvar till utbildning i systemet. All information kring detta går att hitta på hemsidan.

OBS! Sista dagen att attestera fakturor i det gamla systemet

Imorgon tisdag 10 januari kl. 17.00 stänger leverantörsreskontra så se till att ha attesterat alla fakturor innan dess. Mottagningsattester, tänk på att de som beslutsattesterar också behöver rimlig tid på sig.

Styrning och ledning i Nacka

Det är två ärenden som är på väg till kommunstyrelse nästa vecka. Första heter 'Så styrs Nacka 3.0'. I den finns hela Nackas styrmodell beskriven i ett PM. Den är väldigt utförligt skriven och enkel att läsa. Den går att läsa här.

Andra kallas 'Utveckling av ledning och styrning'. Den innefattar de fokusområden som ledningen och kommunen kommer ha de kommande två åren.

Ändring av enhetsnamn inom trafik och natur

Inom områden för trafik och natur bildades den 1 januari 2017 tre nya myndighets- och huvudmannaenheter. Dessa är: Drift- och förvaltningsenheten, enheten för anläggningsprojekt och enheten för planering och tillstånd.

Ändringar inom socialnämnden, äldrenämnden och arbets- och företagsnämnden

Från och med 1 januari finns en nybildad etableringsenhet, som ligger inom arbets- och företagsnämndens ansvarsområden. De kommer jobba med etablering av nyanlända, exempelvis att hitta boende och komma snabbt in i arbetslivet. Några enheter har även bytt namn. Numera finns en barn och familjeenhet, som har hand om sociala frågor för barn och familjer, och en omsorgsenhet, som exempelvis jobbar med LSS.

Ny tillförordnad direktör

Annelie Söderlund, som har en bakgrund i Nacka som enhetschef på äldreenheten och senast varit beställarchef för all sjukvård i TioHundraProjektet i Norrtälje, har blivit tillsatt som tillförordnad social- och äldredirektör.

Markanvisningsavtal Orminge centrum

Nästa vecka kommer ett markanvisningsavtal om Orminge centrum gå upp för beslut.

Integrationsprojekt i mediagymnasiet

Nästa vecka kommer elever från mediagymnasiet i Nacka strand komma hit och berätta om ett foto- och filmprojekt som de har hållit på med under 2016. I projektet har ensamkommande ungdomar och etablerade svenska ungdomar besökt varandras hem i syfte att skapa förståelse för varandra. De kommer att berätta mer om detta och så kommer de ensamkommande ungdomarna berätta om sina upplever om att fly från ett land i krig. Seminariet är på tisdag den 17 januari mellan kl.8.00 och 9.00 i Nackasalen. Du kan läsa mer om det här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.