Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 13 februari

Ökad insyn i välfärden, ordning och reda i välfärden, första spadtaget för Alphyddan, parkeringshuset i Orminge, info om SL-kort, bokslut och årsredovisning 2016, Framtidsveckan och Alla hjärtans dag

Ökad insyn i välfärden

Kommunstyrelsen har ett yttrande till regeringen. Det är en avrådan till att utöka offentlighetsprincipen så att den gäller även de som är privata leverantörer av välfärdstjänster. Anledningen är att det redan nu går att exempelvis begära allmänna handlingar på kommunen enligt en bestämmelse i kommunlagen. Det kommer bli svårare och dyrare om privata aktörer ska ta över detta. Hela yttrandet om ökad insyn i välfärden finns här.

Ordning och reda i välfärden

Kommunstyrelsen har ett till yttrande till regeringen. Det har kommit upp ett förslag om vinstbegränsning för privata anordnare inom kommunala uppdrag. Nacka kommun avråder från det förslaget. Detta är för att Nacka tror på att mångfald och valfrihet behövs för att möta framtidens utmaningar, och att konkurrens och valfrihet driver kvalitet. Läs hela yttrandet om ordning och reda i välfärden här.

Första spadtaget för Alphyddan

På torsdag så är det dags för första spadtaget för studentbostäderna på Alphyddan. Totalt ska 230 bostäder byggas och det är ett av de första projekten i tunnelbaneavtalet. Här kan du läsa mer om studentbostäderna i Alphyddan.

Parkeringshuset i Orminge

Det har varit en markanvisning för projektet Parkeringshuset där fem olika anbud har kommit in och nu ska ärendet upp till Kommunstyrelsen. Förslaget är att Gotska Fastighets AB tilldelas markanvisningen. Här kan du läsa mer om projektet Parkeringshuset.

Info om SL-kort

Nu införs möjligheten att köpa SL-kort för alla medarbetare i Nacka kommun, inte bara de som arbetar i stadshuset. Förmånen har ändrats till ett nettolöneavdrag, vilket är en något sämre förmån än tidigare men nu kan alla på Nacka kommun använda den. SL-kortet beställs via Wellness friskvårdsportal och man hämtar det sedan hos Servicecenter.

Bokslut och årsredovisning 2016

Kommunens resultat för 2016 har summeras och det går nu att fastställa att det blev det bästa året hittills. Nacka gick plus med 175 miljoner kronor, 75 miljoner bättre än budget, och de flesta nämnder har en ekonomi i balans eller positiva överskott. Här kan du läsa mer om årsredovisningen.

Framtidsveckan

Nästa vecka är det dags för Framtidsveckan. Det är en vecka till för att få inspiration, utforska och fundera på vad framtiden kan innebära för oss alla. Exempelvis, vad är en kommun år 2030? Mångfald, digitalisering och andra samhällsförändringar är några av de teman som kommer att diskuteras under veckan. Här kan du se hela schemat för Framtidsveckan.

Alla hjärtans dag

Idag firas Alla hjärtans dag. Till dagen i ära utsmyckades Gillerrondellen i Sickla redan förra fredagen med ett två meter högt hjärta av ballonger!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

Skriv in din gatuadress ovan så får du:

  • Upptäcka spännande evenemang i ditt närområde.