Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 6 februari

Genomförandeavtal för tunnelbanan, överdäckning Nacka centrum, Nacka klarade att ta emot alla anvisade flyktingar, samråd i Henriksdal, invigning av studentbostadsåret, StrategiTorget, föreningsfrukost, halvtidsrapport från Entreprenörshuben, chefsutmärkelsen Årets chef, Nacka svenska mästare i rullstolsbandy, Nina Khoi utsedd till en av Sveriges supertalanger och modevecka på Stockholm Fashion District

Genomförandeavtal för tunnelbanan

I måndags gick genomförandeavtalet för Nackas tunnelbana upp till beslut hos kommunfullmäktige. Avtalet ska tydligt reglera tidplanen för projektet och vem som ska göra vad. Byggstart för tunnelbanan planeras vid årsskiftet 2018-2019. Mer information om detta finns att hitta här.

Överdäckning Nacka centrum

En principöverenskommelse för överdäckningen av väg 222, och en bussterminal som ska byggas under överdäckningen, gick i måndags upp till beslut hos kommunfullmäktige. I nuläget diskuteras hur man ska gå tillväga och vem som ska ansvara för vad. Mer information om detta går att hitta här.

Nacka klarade att ta emot alla anvisade flyktingar

Nacka kommun tog totalt emot och erbjöd bostad till 339 anvisade nyanlända under 2016, vilket är samtliga personer som anvisades till Nacka. Från början skulle Nacka ha tagit emot 366 personer men myndigheterna som anvisar nyanlända hann själva inte med arbetet. Läs mer om detta här.

Samråd i Henriksdal

Mellan den 7 februari och 17 mars kommer ett detaljplaneprogram för utvecklingen av Henriksdal att läggas ut på samråd. Två stycken Öppet hus är planerade den 8 och 9 mars. I programmet föreslås 1400-1700 nya bostäder och lokaler för kontor och handel. Området sträcker sig mellan Henriksdals trafikplats och Finnboda park och är en del av Nacka stad.

Invigning av studentbostadsåret

Under 2017 avslutas samverkansprojektet Sthlm6000+. Det är ett projekt som startades under 2013 i syfte att öka studentbostadsbyggandet i regionen. Flera aktiviteter på temat studentbostäder kommer att arrangeras under året som nu inleds med en invigning på onsdag, där det bland annat kommer presenteras vad som uppnåtts och vad som kommer hända under 2017.

StrategiTorget

På tisdag och onsdag träffas kommunchefer, IT-chefer, finans- och administrativa chefer från de största kommunerna för att utbyta tankar och arbetssätt. Bland annat kommer frågor om ledning och styrning samt digitaliseringens betydelse för kommunernas förnyelse tas upp. Mer info och går att hitta här.

Föreningsfrukost

På torsdag mellan klockan 8.00-9.00 startar Nackas föreningsfrukost, en träff där olika typer av föreningar har bjudits in och får möjlighet att diskutera dagens föreningsliv och hur det kan utvecklas. Detta mingel kommer fokusera på hur föreningar vill och kan bidra till att fira att vi blir över 100 000 invånare under 2017! Mer information kan du hitta här.

Halvtidsrapport från Entreprenörshuben

Entreprenörshuben har fått uppmärksamhet från flera andra kommuner i landet som en framgångsrik och nytänkande satsning. Entreprenörshuben skapades för att utforska nyanländas möjlighet till egenföretagande och hjälpa de komma igång med egen verksamhet. Mer information går att hitta här.

Chefsutmärkelsen Årets chef

Nacka kommun har en tradition sedan 3 år tillbaka att utse Årets chef, till den eller de chefer som har gjort de bästa prestationerna under året. Under februari månad kan du nominera den chef som du tycker förtjänar priset. Prisutdelningen sker den 27 april på stadsdirektörens chefsmöte. Klicka här för att nominera en chef.

Nacka svenska mästare i rullstolsbandy

I fredags efter en jämn och fartfylld kamp blev Nacka för första gången mästare i rullstolsbandy. Grattis säger vi till alla som var med och kämpade!

Nina Khoi utsedd till en av Sveriges supertalanger

Förra onsdagen presenterade Veckans affärer Sveriges mest begåvade samhällsbyggare och med på listan finns Nina Khoi som arbetar som stadsdirektörens trainee på Nacka kommun. Stort grattis! Här kan du läsa en intervju med Nina.

Modevecka på Stockholm Fashion District

Mellan den 6 och 11 februari är det modevecka på Stockholm Fashion District. Här kan du se vad som händer under modeveckan.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: