Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 13 mars

Ny eldriven cykelpump, studiebesök från Kävlinge, anställd fick ett års fängelse för förskingring, startpromemoria för överdäckning och bussterminalen, Konsten att bygga stad byter enhet, nyheter om Bergs gård, MIPIM, intro för nyanställda, bilfria veckan, rekryteringsmässa för sommarjobb, Nacka Education Summit (NES) och statistik om skolvalet

Ny eldriven cykelpump

Förra veckan invigdes den första eldrivna pumpen i Nacka kommun, placerad vid Värmdövägen nedanför Nacka forum. Sammanlagt finns nu åtta stycken offentliga pumpar och fler är planerade. Pumparna fungerar även för barnvagnar och rullatorer. Läs mer om den eldrivna cykelpumpen här.

Studiebesök från Kävlinge

Förra veckan var kommunchefen med ledningsgrupp från Kävlinge kommun här på besök. Vi berättade bland annat övergripande om Nacka kommun, om vår ledning, styrningsätt, skolvalet och våra aktivitetsbaserade kontor. De var väldigt nöjda med att vara här och vi tycker det var kul att de ville komma.

Anställd fick ett års fängelse för förskingring

Förra året polisanmäldes en dåvarande anställd på Nacka kommun för förskingring. Polisen har nu utrett detta och en dom har fallit i rätten. Den före detta medarbetaren har blivit dömd till ett års fängelse och att betala tillbaka den dryga miljon som sattes in på personens eget konto. Centraliseringen av våra stödfunktioner har skapat bättre förutsättningar för samlade och tydligare processer, uppföljning och kvalitetssäkring.

Startpromemoria för överdäckning och bussterminalen

Startpromemoria går nu upp för överdäckning av Värmdöleden och bussterminalen. Det är fyra aktörer som ska samverka i projektet: två delar av landstinget, trafikverket och Nacka kommun. Nu närmast ska startpromemorian godkännas av kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott. Läs mer om överdäckningen och bussterminalen här.

Konsten att bygga stad byter enhet

Projektet ´Konsten att skapa stad´ kommer flytta enhet, från strategi- och förnyelseprocessen till stadsbyggnadsprocessen, i syfte att skapa starkare förankring och kraft i arbetet. Därmed byter Katarina Fredrika Friberg plats och får den nya titeln "Stadskreatör", vilket är konsten, kreativitetens och kulturens motsvarighet till stadsarkitekt.

Nyheter om Bergs gård

Nacka kommun är med i en pågående rättslig process mot Circle K. Det handlar om Bergs gård där Circle K är tomträttsinnehavare men Nacka kommun äger marken. Vi har sagt upp tomrättsavtalet och vill bygga bostäder där. Nu, i andra rättsliga prövningen, undersöks vare sig vi har rätt skäl att säga upp tomträtten.

MIPIM

Denna vecka pågår den internationella fastighetsmässan MIPIM i Cannes. Tre stycken representanter för Nacka kommun har åkt ner för att ha möten med byggherrar, gå på evenemang samt få tips och inspiration. Följ Nackastad på Twitter för att se uppdateringar från mässan.

Intro för nyanställda

På torsdag den 16 mars kl. 9-12 är det introduktionsutbildning med fokus på mål, ambition, styrmodellen och hur Nacka kommun som organisation ser ut. Utbildningen är främst för nyanställda men även medarbetare som vill fräscha upp minnet är välkomna att anmäla sig. Du kan anmäla dig på denna länk.

Bilfria veckan

Alla Nackaskolor som har elever mellan förskoleklass och årskurs 6 har fått en inbjudan att delta i projektet "Bilfria veckan". Den hålls i början av april och alla skolor som deltar får fri cykelservice till sina elever under en eftermiddag.
Läs mer om Bilfria veckan och hitta anmälan här

Rekryteringsmässa för sommarjobb

På torsdag den 23 mars anordnar Arbets- och karriärsverksamheten en rekryteringsmässa för folk som är intresserade av sommarjobb inom vård och omsorg, flykting och etablering, fritidsgårdarna och äldreomsorgen. Bland annat kan man få CV-coachning och gå på speedintervjuer. Läs mer om rekryteringsmässan här.

Nacka Education Summit (NES)

NES är en inspirationsdag som arrangeras av Nackas kommunala skolor onsdag den 29 mars. Det är en mötesplats där man kan nätverka tillsammans med pedagoger, skolledare och politiker. Bland annat kommer skolor och förskolor visa upp sin verksamhet och hålla i miniföreläsningar och workshops i sina montrar. Alla som vill är välkomna att delta. Anmälan till NES och mer information kan du hitta här.

Statistik om skolvalet

Nu har årets statistik från skolvalet tagits fram. 89 procent av 2200 elever som väljer har fått sitt förstahandsval, vilket är en ökning från förra årets 87 procent, trots att det är fler Nackabor som är i skolålder i år. 95 procent av alla barn i förskoleålder har fått sitt förstahandsval och i årskurs sju ligger den siffran på 76 procent. Totalt har över 99 procent av eleverna fått något av sina tre första val.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: