Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 27 mars

Nästa steg för bostäder i Bergs gård, inga tillfälliga bostäder på stadshustomten, utvärderingsprocess för markanvisningstävling i Nya gatan, fokus på gestaltning i stadsutvecklingen, konstprojektet Fisksätra Vibes, uppdaterad info om e-post och nätet, 99 613 Nackabor

Nästa steg för bostäder i Bergs gård

I förra veckan var förhandlingarna om tomträtten på Bergs gård där Cirkle K har oljedepåer. Den 60 åriga tomträttsperioden löper snart ut och Nacka kommun vill säga upp avtalet med Circle K för att istället bygga bostäder och andra verksamheter. I detta steg av den rättsliga processen undersöks om vi har rätt skäl till att säga upp tomträtten. Läs mer om bostäderna i Bergs gård här.

Inga tillfälliga bostäder på stadshustomten

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott beslutar att avbryta planeringsarbetet med att etablera tillfälliga bostäder vid stadshustomten, Sicklaön 134:1. Bakgrunden till detta är att marken inom snar framtid ska användas till annat och att det då inte är ekonomiskt försvarbart att placera modulhusen där tillfälligt. Arbetet är igång med att hitta annan plats i centrala Nacka där de två modulhusen kan stå. Mer info om detta här.

Utvärderingsprocess för markanvisningstävling i Nya gatan

Nu är utvärderingsprocessen igång för markanvisningstävlingen i Nya gatan etapp 3, sydöstra kvarteret, där gestaltningsarbetet har varit i fokus. 10 förslag har kommit in och beslut kommer att tas på kommunstyrelsen nästa måndag. Läs mer om utvärderingsprocessen här.

Fokus på gestaltning i stadsutvecklingen

Det kommer att bli mer fokus på gestaltningsarbetet när Nacka kommun växer. Denna vecka har kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott haft seminarium om hur vi jobbar med gestaltning i stadsutvecklingen, alltså hur Nacka ska utformas när vi bygger och utvecklas.

Konstprojektet Fisksätra Vibes

I tisdags var det invigning och vernissage av Fisksätra Vibes, ett konstprojekt med kultur från över 125 nationaliteter. I nära dialog med de boende i Fisksätra har kreatörer skapat konstnärliga gestaltningar till en bro, en tunnel, en fontän och möjligen en fasad. Över 200 förslag har kommit in, varav åtta har valts ut. Fram till den 10 april 2017 kan Fisksätraborna rösta på sin favorit! Läs mer om Fiskätra Vibes här.

Uppdaterad info om e-post och nätet

Vi är fortfarande mitt uppe i byte av leverantör och det kommer i stort sätt finnas störningar i nätet under hela veckan. Det är viktigt att göra en felanmälan till servicecenter om det är något system eller tjänst som upphört att fungera. Det gör du via serviceportalen eller genom att mejla service@nacka.se. Flytten är planerad att vara klar nu på fredag. Läs mer om störningar i nät och system här.

Introduktionsutbildning – vision och värdering

Den 14 april kl.9.00-12.00 är det dags för introduktionsutbildning. Denna gång kommer fokus ligga på att utforska och diskutera innebörden av vår vision i Nacka och våra värderingar. Klicka här för mer info och anmälan.

99 613 Nackabor

Vi kommer närmare och närmare 100 000 för varje dag som går, endast 387 kvar nu.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: