Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 6 mars

Företagarträffen blev en fullträff, försäljning av fastigheter och omreglering av tomträttsavgälder på Sicklaön, besked för skolvalet, uppdatering av Sjötäppan, introduktion för nyanställda , sommarjobbsmässa och rekryteringsmässa, nacka.se nominerad till en av de bästa kommunwebbarna, 99 510 Nackabor

Företagarträffen blev en fullträff

För 23 året i rad arrangerades Nacka Företagarträff, detta år med hela 170 stycken utställare. Det bjöds på allt från seminarier och nätverkande till VR-upplevelser och prisutdelning till Nackas näringsliv från ingen mindre än Anna Kinberg Batra. Klicka här om du är intresserad att läsa mer om Företagarträffen och se vilka företag som kammade hem priser.

Försäljning av fastigheter och omreglering av tomträttsavgälder på Sicklaön

Tre bostadsrättsföreningar har tidigare meddelat att de vill friköpa sina tomträtter uppe på Henriksdalsberget, nu ska kommunfullmäktige fatta ett beslut om friköp. Parallellt med friköpsärendet hanteras också omregleringen av tomträttsavgälderna där kommunstyrelsen föreslår en höjning av avgälden. Höjningen av avgälden sker vart 10:e år och baseras på markvärdet. Läs mer om ärendet här.

Besked för skolvalet

I måndags skickades det ut besked om skolplacering till Nackaborna. De flesta har fått sitt förstahandsval men inte riktigt alla. För dessa personer finns möjligheten att ansöka om ett skolbyte. Statistik över skolvalet behöver sammanställas och kommer att presenteras under nästa vecka.

Uppdatering av Sjötäppan

För en månad sedan anmäldes misstänkta missförhållanden på äldreboendet Sjötäppan. Nu har Nacka kommun utrett frågan ytterligare. Ingen av de tio medarbetarna som stängdes av kommer att arbeta kvar på äldreboendet. Fem av dem avslutar sin anställning i kommunen och tre personer omplaceras. För två av medarbetarna är den arbetsrättsliga utredningen inte klar ännu. Läs mer om förändringarna efter utredningen här.

Introduktion för nyanställda

På torsdag hålls det en välkomstdag för nyanställda mellan klockan 08:30 och 16:00. Dagen börjar i Nacka stadshus där bland annat Lena Dahlstedt stadsdirektör, Mats Gerdau kommunstyrelsens ordförande, Elisabeth Carle personaldirektör och Mats Bohman adm direktör berättar om Nacka kommun. På eftermiddagen åker man sedan på en guidad busstur i Nacka. Anmäl dig till introduktionsdagen här.

Sommarjobbsmässa och rekryteringsmässa

På torsdag kan man gå på två olika jobbmässor på Nacka Strandmässan. Den ena är rekryteringsmässan för vuxna som är över 18 år, klockan 14:00-16:00. Det kan du läsa mer om här. Andra är sommarjobbsmässan för ungdomar är mellan 16 och 18 år, klockan 17:00-19:00. Det kan du läsa mer om här. Totalt kommer 45 stycken utställare att vara där under dagen.

Nacka.se nominerad till en av de bästa kommunwebbarna

Tidskriften Internetworld korar årligen Sveriges bästa hemsidor på Internet. Nu har årets kandidater avslöjats och Nacka är en av fem kommuner som blivit nominerad i kategorin bästa kommunhemsida. Läs mer om nomineringen här.

99 510 Nackabor

Nu är vi bara 490 personer kvar till 100 000 Nackabor!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: