Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 29 maj

Dom om Bergs gård, stadshuset 3.0, Ormingekarnivalen, Ung kultur stipendium 2017, 6 juni firande för hela Nacka, danskt statsbesök i Stockholm, Lilla Nacka faktacertifierade, Nacka på pallen igen, 146 896 minuter och nästa trappmöte den 12 juni

Dom om Bergs gård

Den 29 maj fastställde mark- och miljödomstolen att Nacka kommun inte har tillräckliga skäl för att säga upp Circle K’s tomträttsavtal i Bergs gård. Nacka kommun kommer att överklaga domen. Trots Tunnelbaneavtalet anser domstolen att det saknas nödvändiga statliga och regionala beslut som gör att Bergs oljehamn kan avvecklas. Mer info om Bergs gård går att hitta här.

Stadshuset 3.0

Hur ska vi vidareutveckla vår miljö här i stadshuset? Det är ett utvecklingsarbete som kommer dra igång till hösten och som ska leda till framtidens arbetssätt, där digitalisering har en central roll. Mer om stadshuset 3.0 kan du läsa här.

Ormingekarnevalen

Nu i helgen, 2-4 juni, går den årliga Ormingekarnevalen av stapeln. I år är det extra speciellt eftersom det är 50 år sedan den första familjen flyttade in till Orminge. Du kan läsa mer om firandet här.

Ung kultur stipendium 2017

Den andra juni kommer årets ung kultur stipendium delas ut på Ormingekarnevalens stora scen till sju personer som tillsammans får dela på 100 000 kronor. Ung kultur är ett stipendium som riktar sig till unga Nackabor 16-25 år som vill fördjupa sig inom allt från dans och musik till film och konsthantverk.

6 juni firande för hela Nacka

Firandet börjar med den årliga medborgarskapscermonin klockan 11.00 då det bland annat delas ut minnesbevis till våra nya medborgare. Läs mer om medborgarcermonin här. Mellan klockan 12.30 och 15.00 är det sedan 100 000 firande för hela Nacka med allt från ansiktsmålning och fika till tunnelbanerally och cirkus. Läs mer om 100 000 firande här.

Danskt statsbesök i Stockholm

Danska kronprinsparet, Danmarks utrikesminister, Sveriges äldreminister Åsa Regnér samt företag från den danska medföljande delegationen besöker Aleris Båthöjdens Plaza i Saltsjöbaden idag, den 30nde maj, för att lära sig mer om modern äldreomsorg.

Lilla Nacka faktacertifierade

Hurra! Förskolan Lilla Nacka har som första grupp i världen certifierat sig via Gapminder, som är en organisation som jobbar med att skapa en faktabaserad världsbild som alla kan förstå. Nacka utmanar alla förskolor och skolor att certifiera sig.

Nacka på pallen igen

I Allt om resors lista ”15 svenska platser du behöver se innan du dör” hamnar Stora Nyckelviken på en andra plats – fantastiskt att de upptäckt hur fint det är i Nyckelviken. Du kan läsa motiveringen här.

146 896 minuter

Nu har vi tillsammans rört på oss i 146 896 minuter och går in i slutspurten med en vecka kvar. Kan vi komma upp i ytterligare 100 000 minuter innan vi avslutar hälsoutmaningen 6 juni? Kämpa på nu in i det sista och fyll i era träningsminuter!

Nästa trappmöte den 12 juni

Nästa måndag, 5 juni, är det klämdag och därför blir nästa stadsdirektörens måndagsmöte den 12 juni.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: