Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Stadsdirektörens måndagsmöte 4 september

Nacka på studiebesök i Luleå, beslut om bulleråtgärder på Boovallen, nya konstgräsytor, besök av Peter Lippman, seminarium om vinster i välfärden, lantmäterienheten har Öppet hus, besök från Våga Visa utbildning, sista spadtag i Södra Hedvigslund, två nya utegym, cykeldag den 12 september, introduktionsdag till nyanställda och Max Andersson – stadsdirektörens nya trainee

Nacka på studiebesök i Luleå

I början av förra veckan var Lena Dahlstedt, Anders Börjesson och Klara Palmberg-Broryd på studiebesök på Luleå kommun där de bland annat var intresserade av hur Luleå kommun arbetar med näringslivsutveckling, marknadsföring av kommunen och deras stadsutveckling.

Beslut om bulleråtgärder på Boovallen

Miljö- och stadsbyggnadsnämnden beslutade den 30 augusti om åtgärder för att minska bullret från Boovallen. De innebär att bullerskydd ska byggas och att tider för träning och matcher justeras. Samtidigt anser nämnden att lagstiftningen behöver ses över. Här kan du läsa beslutet.

Nya konstgräsytor

Under sommaren har vi lagt nya konstgräsytor i kommunen. En uppe vid Skuruparken, en mindre vid Saltängen, Kolarängen i Älta och en femspelarplan i Orminge. Sedan i tisdags kan man boka de nya konstgräsplanerna.

Besök av Peter Lippman

Peter Lippman, arkitekt och lärmiljöforskare, besökte Nackas kommunala skolor i tisdags och onsdags för att prata om hur vi skapar framtidens miljöer. Han höll också i workshops på några av våra skolor som står inför ny eller ombyggnation.

Seminarium om vinster i välfärden

I onsdags hade Studieförbundet Näringsliv Samhälle en paneldiskussion om vinster i välfärden där civilministern, Södertörns högskola, vår social- och äldredirektör Anne-Lie Söderlund och Aleris omsorg var inbjudna. Seminariet fokuserade på frågan om vilken roll som ersättningsmodeller spelar inom äldreomsorgen. Mer info om seminariet finns på deras hemsida.

Lantmäterienheten har Öppet hus

På fredag, den 8 september, anordnar lantmäterienhetens Kart och GIS grupp Öppet hus i sal Björknäs från klockan 9.00-15.00. Exempel från deras olika uppdrag kommer att visas upp och alla är varmt välkomna att komma och ställa frågor och funderingar. Ingen föranmälan behövs.

Besök från Våga Visa utbildning

En gång om året träffas direktörer i styrgruppen och respektive nämndordförande. Nacka är värdkommun för 2017 och besöken kommer från Danderyd, Sollentuna och Upplands Väsby. Nästa år är det 20-års jubileum och planering sker inför Utbildningsenhetens deltagande i Storstockholms konferens som sker i början av oktober.

Sista spadtag i Södra Hedvigslund

På fredag tas det sista spadtaget av Södra Hedvigslund. Sedan 2007 har det byggts 400 bostäder i blandad bebyggelse och skapats attraktiva boendemiljöer och samlingsplatser. Det blir tal av Kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau samt Småas representant Karl Frisell, familjekväll i parken med bland annat Petra Marklund. Det kommer även finnas hoppborg och klättervägg och så blir det invigning av konstverk.

Två nya utegym

Nu är det byggstart för två nya utegym, ett vid Nyckelviken och ett vid Velamsund. Utegymmen är utformade enligt de synpunkter som kommunen fick in vid senaste enkätundersökningen som skickades ut. Läs mer om utegymen här.

Cykeldag den 12 september

På tisdag den 12 september är det Nackas cykeldag och då kommer representanter från Nacka kommun att stå under Sicklavägen och dela ut Goodiebags till förbipasserande cyklister mellan klockan 6.30 och 9.00 på morgonen. Man kan också få gratis cykelservice av cykelmekaniker på plats.

Introduktionsdag till nyanställda

Du som är ny medarbetare är välkommen att delta i höstens introduktionsdag! Den går av stapeln onsdag 4 oktober och är ett utmärkt tillfälle att lära känna Nacka kommun. Under dagen får du veta mer om hur kommunen är organiserad, hur den styrs, vision och värderingar en hel del annat. Läs mer om introduktionsdagen här.

Max Andersson – stadsdirektörens nya trainee

Max är utbildad IT-ingenjör och har även studerat företagsekonomi. Han började sitt uppdrag i måndags.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: