Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Stadsdirektörens måndagsmöte 5 mars

Snöröjning i Nacka, kommunfullmäktige sammanträder, Nya gatan, Partnerskap Konsten att skapa stad, certifiering av gode män, Strategi för hälsa, Mapahton, nominera förening, ledare och förebilder, ledningsmöte och ny tid för trappmötet!

Snöröjning i Nacka

Under förra veckan kom det en hel del snö. Kommunen har hanterat snöröjningen bra och vi informerade kontinuerligt på våra olika digitala kanaler. För aktuell information om snöröjning och halkbekämpning kan du följa dagens planerade vinterunderhåll på webben och @Nackagator på Twitter.

Kommunfullmäktige sammanträder

På måndagens kommunfullmäktige var det bland annat många motioner som lyftes. Du kan hitta alla handlingar här.

Nya gatan

Från skogsdunge till bostadskvarter - nu börjar det synas att en del av Nacka stad ska växa fram på Nya gatan. Under veckan började vi fälla träden på området. Arbetet påbörjas redan nu för att småfåglarna ska hinna hitta nya hem före häckningstiden. Gång- och cykelvägen genom skogsdungen, från tunneln till stadshusparkeringen, har därför stängts av. Läs mer om hur du påverkas här.

Partnerskap Konsten att skapa stad

Partnerskap Konsten att skapa stad är en partnergrupp mellan byggaktörer, företagare och Nacka kommun med syfte att medvetandegöra, inspirera, utbyta erfarenheter och inte minst agera för en levande och berörande stad. Förra fredagen hade de sin andra träff och energin var på topp. Läs mer om partnerskapet här.

Certifiering av gode män

I måndags kunde de första 18 gode männen i Nacka hämta ut sina certifieringar. Certifieringen är den första av sitt slag i Sverige och syftet är att säkra att våra gode män är utbildade och att de förstår sitt uppdrag med huvudmannen i fokus. Läs mer om certifieringen här.

Strategi för hälsa

I tisdags hade Stockholms kommuner och landsting sin konferens Strategi för hälsa där bland annat Klara Palmberg Broryd höll föredrag om att styra i komplexitet. Projektets syfte är att ta fram en strategi för att möte de utmaningar Sveriges välfärdsverksamheter står inför. Här kan du läsa mer om konferensen.

Mapahton

Korrekta och uppdaterade kartor är nödvändiga för att Läkare Utan Gränser ska kunna arbeta på bästa sätt. På fredag, den 9 mars, får de hjälp av klass SU17 från Nacka gymnasiums samhällsvetenskapliga program med inriktning utland och från läntmäterienheten på Nacka kommun. Läs mer om Mapahton här.

Nominera förening, ledare och förebilder

Nu är det dags att nominera föreningar i Nacka kommun, eller en person i föreningen som är extra engagerad och kreativ, till våra tre nya stipendier:

-Årets förening
-Årets unga ledare
-Årets förebild

Nominera senast den 31 mars via www.nacka.se/nominera

Ledningsmöte

Varje måndag har vi olika ledningsmöten i Nacka. Veckans ledningsmöte fokuserade på affärsutveckling, marknadsutveckling och hur vi skapar framtidens välfärdsfastigheter.

Ny tid för trappmötet!

Från och med den här veckan börjar trappmötet klockan 12.45.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 13 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: