Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Årets chefer 2017 utsedda och hyllade vid Årets chefsdag

Årets chef blev Georgios Katsikiotis − en av sex överraskade, stolta och glada chefer som belönades för utmärkt ledarskap vid "Årets chefsdag".


Bild: Årets chefer 2017 tillsammans med juryn.

Georgios Katsikiotis, chef för serviceenheten, utsågs till Årets chef. Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör utsågs till Årets utvecklingschef. Oskar Sjögren rektor för YBC fick utmärkelsen Årets innovativa chef. Jarl Axelsson och Helen Bejmar, rektorer för Nacka gymnasium, fick utmärkelsen Årets uthållighetschefer.

Årets chef Georgios Katsikiotis, enhetschef för serviceenheten

Georgios Katsikiotis, som började sin anställning i Nacka kommun 1999 och som blev chef för serviceenheten 2010, var tagen och glad över utmärkelsen:

- Det är helt fantastiskt! Jag tar emot utmärkelsen med stor ödmjukhet, det är ett pris till alla duktiga medarbetare på serviceenheten. Jag motiveras av mina medarbetare, deras engagemang och stolthet i det arbete de utför varje dag, säger Georgios.

Ur motiveringen:

"Georgios Katsikiotis har på ett föredömligt sätt utvecklat serviceenheten till en framgångsrik enhet i framkant. Georgios har genom höga ambitioner på enhetens utveckling, höga förväntningar på alla medarbetare och genom sin positiva och coachande ledarstil skapat en mycket uppskattad enhet som levererar service med mycket hög kvalitet och effektivitet. Georgios har ett prestigelöst och informellt ledarskap och duckar inte för att ta tag i tuffa frågor när det krävs."

Årets utvecklingschef Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör

Gunilla Glantz uppmärksammas bland annat för att hon "genom målinriktat, inspirerande, tydligt och uthålligt ledarskap lagt grunden till högre kvalitet, ökad affärsmässighet och effektivitet inom hela stadsutvecklingsprocessen".

Årets uthållighetschefer Jarl Axelsson och Helen Bejmar, rektorer för Nacka gymnasium

Jarl Axelsson och Helen Bejmar fick utmärkelsen Årets uthållighetschefer. Ur motiveringen: "De har uthålligt utvecklat Nacka gymnasium till en av Sveriges i särklass bästa gymnasieskolor. Nacka gymnasium är en välrenommerad skola som år efter år har högt söktryck, goda ekonomiska resultat, låga sjuktal och elevresultat i toppklass. Jarl och Helen har exceptionellt god förmåga att attrahera, rekrytera och behålla professionella medarbetare som skapar de goda resultaten."

Årets innovativa chef Oskar Sjögren, rektor för Young Business Creatives (YBC)

Oskar Sjögren premieras bland annat för att han "på ett banbrytande sätt vidareutvecklat YBC till en innovativ och framgångsrik verksamhet med både ett stort internationellt samarbete och en strategisk samverkan med företag i närsamhället."

Årets pallplats Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör

Utnämningen Årets pallplats gick till Anders Mebius som fick utmärkelsen "för att Nacka kommun under 2017 utsågs till Sveriges föreningsvänligaste kommun och för bland annat Anders utforskande och effektfulla ledarstil bygga nätverk, hantera utmanande situationer och få frågor inom vitt skilda områden i mål."

Årets chef goda exempel på utmärkt ledarskap

Ceremonin Årets chef hölls vid Nacka kommuns årliga chefskonferens i Nacka Aula med ett 90-tal chefer från hela kommunen. Utmärkelserna delades ut av juryn för utmärkelsen; stadsdirektör Lena Dahlstedt, kommunstyrelsens ordförande/kommunalrådet Mats Gerdau, kommunalrådet Gunilla Grudevall-Steen och oppositionsrådet Khashayar Farmanbar. Att premiera chefer för gott ledarskap är en del av Chefs- och ledarstrategin.

- Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram förebilder och belöna goda exempel på utmärkt ledarskap. Vi har en positiv utveckling när det gäller ledarskapet i Nacka, det märks inte minst i medarbetarundersökningen. Det är roligt att återigen kunna se så många goda exempel från skolans värld som är en viktig del av kommunens verksamhet, säger stadsdirektör Lena Dahlstedt.

Utmärkelser till årets chefer har delats ut fyra gånger tidigare.
Läs mer om utmärkelsen Årets chef och se vilka chefer som belönats tidigare år.

Sidan uppdaterades: