Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 28 maj

Unga och föreningar tog emot stipendier, prisregn över Nacka, GDPR är igång, Yasemin, Fisksätra Vibes invigning och Nacka vatten och avfall flyttar

Unga och föreningar tog emot stipendier

Grattis till stipendierna Ung kultur, Årets förening, Årets unga ledare och Årets förebild! Den 23 maj delades dessa utmärkelser ut i Lavalhallen i Sickla. Även Nacka kommun fick ta emot en utmärkelse – Sveriges föreningsvänligaste kommun. Mer info finns här.

Prisregn över Nacka

För två veckor sedan utseddes Nacka till Årets Superkommun i Dagens Samhälles granskning av landets kommuner. Förra veckan fick vi fler utmärkelser. I nyhetsmagasinet Fokus utmärkelse ”Här är det bäst att bo” fick vi både en förstaplacering i kategorin ”bästa kommun för barnfamiljer” och en andraplacering i kategorin ”bästa kommun att arbeta i”. Utöver kammade vi hem en tredjeplacering i Cykelfrämjandets Kommunvelometer.

GDPR är igång

Den nya dataskyddsförordningen har nu trätt i kraft. Det som direkt påverkar oss är att ta fram registerutdrag och rapportera personuppgiftsincidenter. Lisa Härdmark är kommunens dataskyddsombud. Vad som kan vara bra att tänka på är att en bild på en människa klassas också som en personuppgift. För att använda bilder med människor på behöver vi alltså samla in samtycke eller modellavtal. Mer info om GDPR, samt mallar och stöd, finns här.

Yasemin

Yasemin är en mjukvarorobot och vår nya digitala medarbetare. Sveriges kommuner och landstings senaste rapport visar att robotisering i offentlig sektor är en viktig del för att exempelvis kommuner framöver ska kunna bibehålla en god servicenivå mot sina medborgare.

Fisksätra Vibes invigning

31 maj klockan 12.00-13.00 är det invigning av Fisksätra Vibes, de tre nya konstverken i Fisksätra. Fisksätraborna har röstat fram de vinnande förslagen, vilka är konstverk på en gångbro, i en gångtunnel, på fasader och en fontän. Invigningen startat på Fisksätra Torg vid fontänen. Här kan du läsa mer om invigningen och konstverken.

Nacka vatten och avfall flyttar

Nacka vatten och avfall flyttar under veckan till nya lokaler i Nacka Forum. Under torsdag och fredag har de medarbetarna ingen hemvist utan kommer att sprida ut sig i resten av stadshuset.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta monica.danielsson@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: