Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 10 september

Valet 2018, kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder, kommunstyrelsens verksamhetsutskott sammanträder, budgetarbete för mål och budget 2019-2021, forskningsprojekt med språk, medarbetarpolicyn, arbetsmiljöutbildningen är igång och Gather innovationsfestival

Valet 2018

Ungefär 350 personer jobbade med valet på olika sätt runt om Nacka. Det var ett högt deltagande i riksdagsvalet, nästan 87 procent röstade, och hela 45 procent valde att förtidsrösta. I övrigt var det ett lugnt val och inga störningar förekom.

Kommunstyrelsens arbetsutskott sammanträder

Under KSAU lyftes bland annat mål och budget 2019–2021. Här kan du hitta alla handlingar till KSAU.

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott sammanträder

Under KSVU lyftes bland annat ett förslag där Välfärd samhällsservice kommer sluta med HBV-hem, eftersom att behovet för de inte är lika stort längre. Här kan du hitta alla handlingar till KSVU.

Budgetarbete för mål och budget 2019-2021

Nämnderna bereder nu sina respektive förslag till budget för 2019-2021. Det kommer att komma ytterligare en skatteprognos innan vi vet hur mycket utrymme som finns att fördela i satsningar, men i nuläget är det ca 50 miljoner kronor för politiken att prioritera kring. Den 19 november beslutar kommunfullmäktige om mål och budget.

Forskningsprojekt med språk

Nacka är med och delfinansierar ett forskningsprojekt som har som mål att nyanlända ska lära sig svenska på två är. De har kommit fram till att det allra viktigaste är att snabbt öka ordförrådet, att man använder sig av läxor i ord och fraser och att man fastställer tydliga mål. Här kan du läsa om projektet på forskning.se.

Medarbetarpolicyn

Nu har vi förnyat och fräschat upp vår medarbetarpolicy. Viktigaste utgångspunkten i det här är att synliggöra hela vår styrmodell. Nytt i det här är också att styrmodellen även är lönestyrande. En annan viktig del som har synliggjorts är vår nolltoleranspolicy mot diskriminering.

Arbetsmiljöutbildningen är igång

Det är en utbildning för chefer tillsammans med våra skyddsombud som syftar till att jobba med det systematiska arbetsmiljöarbetet och förstärka det ytterligare, där medarbetarpolicyn är en viktig del.

Gather innovationsfestival

I slutet av veckan går Gather av stapeln på Nobelberget för andra året i rad. Det är en innovationsfestival som berör stora teman runt bland annat demokrati, samhällsutveckling, stadsutveckling och digitalisering. Det som är kul i år är att vi får Gatherdeltagarna att upptäcka Nacka ännu mer, genom att hålla två föreläsningar i bastumiljö på Hellasgården.

AW den 11 september i stadshuset

Tisdag 11 september kl.16.30-19 inviger vi hösten! Kom med kollegorna och lyssna på ”DJ Moe”, tävla i ankrejs eller gör ett smycke helt av godis! Passa på att utmana kollegan i pingis, foosball eller något sällskapsspel. Vi presenterar Flowscape – vårt nya mötesbokningssystem som förutom bokning av rum visar hur du lättast hittar dit. I framtiden kommer det även hjälpa oss att hitta en ledig plats att jobba vid. Vi bjuder på sensommarbål, korv med bröd (vegetariskt alternativ finns) och snacks.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: