Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Stadsdirektörens måndagsmöte 3 september

Val 9 september 2018, ny säkerhetschef, konstinvigning vid kommande tunnelbaneentréer, tertialbokslut två, Öppet hus: Organisera för tillväxt, invigning av Beyond EdTech hub, seminarium matsmart mat, mässan South by South West, ledningsgruppen, AW den 11 september i stadshuset och We+ drar igång igen.

Val 9 september 2018

På söndag är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige. I måndags hade cirka 13 000 personer förtidsröstat i Nacka. Det går att förtidsrösta på alla våra bibliotek i kommunen. Personer som har svårt att ta sig till en vallokal kan använda sig av kommunens ambulerande röstmottagning.

Ny säkerhetschef

Terese Kalinski är ny säkerhetschef i kommunen, hon tillhör juridik och kansli-enheten.

Konstinvigning vid kommande tunnelbaneentréer

I lördags var det invigning för tre tillfälliga konstinstallationer som markerar de platser där tunnelbanans framtida entréer ska ligga i Nacka. Konstverken kommer att vara kvar mellan två och fem år. Du kan läsa mer om invigningen här på webben, eller på kommunens Facebook och Instagram-konton.

Tertialbokslut två

Vill be alla att hjälpa till att attestera sina fakturor. Tisdag klockan 13 ska alla leverantörsfakturor vara attesterade och på onsdag klockan 9 ska alla tidrapporter vara attesterade. Det finns en app som man kan göra det här i, vilket servicecenter kan hjälpa till att ladda ner åt dig som vill ha den.

Öppet hus: Organisera för tillväxt

Ni som är nyfikna på vad det här utvecklingsprojektet innebär är välkomna till Öppet hus i Nackasalen på torsdag klockan 12–13. Bland annat kommer Lena Dahlstedt och Elisabeth Carle vara på plats för att svara på frågor och funderingar.

Invigning av Beyond EdTech hub

Det händer mycket på Vercity nu i höst. På onsdag, kl.16-17.30, lanseras Beyond EdTech hub. Det är en hub där startups inom utbildningsteknologi/digitala läromedel kan utveckla sina lösningar i närhet till de som faktiskt ska använda dem: elever och lärare. Välkomna förbi Vercity, i Nacka forum. Du kan läsa mer om Vercity och vad som är på gång på deras Facebooksida.

Seminarium matsmart mat

På onsdag klockan 13 – 16 i Nacka aula arrangerar inköpsenheten tillsammans med välfärd skola första delen av en seminarieserie om framtidens mat. Det handlar om hur vi kan minska matens klimatpåverkan och uppnå kommunens miljömål om 50 procent ekologisk mat till 2020. Du som vill är välkommen förbi!

Mässan South by South West

I Austin i USA finns en mässa som kallas South by South West som är stor händelse för dem som arbetar inom kreativa yrken. Sedan två tillbaka håller de i en mässa i Europa som kallas Me convention, förra året i Frankfurt och nu i år på Nacka strandsmässan. Tis-tors pågår den och innovatörer ifrån hela världen kommer delta.

Ledningsgruppen

I måndags gjorde ledningsgruppen verksamhetsbesök. De besökte bland annat Villa Tollare, som är både en förskola och ett äldreboende i ett, och Johannes Petriskolan för att titta på hur man skapar nya skolor på ett bra sätt utan att kommunen går in och äger, bygger och sköter driften.

AW den 11 september i stadshuset

Tisdag 11 september kl.16.30-19 inviger vi hösten! Kom med kollegorna och lyssna på ”DJ Moe”, tävla i ankrejs eller gör ett smycke helt av godis! Passa på att utmana kollegan i pingis, foosball eller något sällskapsspel. Vi presenterar Flowscape – vårt nya mötesbokningssystem som förutom bokning av rum visar hur du lättast hittar dit. I framtiden kommer det även hjälpa oss att hitta en ledig plats att jobba vid. Vi bjuder på sensommarbål, korv med bröd (vegetariskt alternativ finns) och snacks.

We+ drar igång igen

Höstens hälsoaktivitet ”Inspiration till motion” drar igång igen den 12 september. Under fyra veckor peppar vi varandra till rörelse med hjälp av appen We+. Alla aktiviteter räknas och alla kan vara med på sitt sätt. Här kan du läsa mer om We+.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: