Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 22 oktober

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott sammanträder, kommunstyrelsen arbetsutskott sammanträder, Sting ed tech test drive, workshop om digitalisering, bilagan ”Vårt Nacka”, rösta på årets byggnad 2017, introduktion för nyanställda, ljusinstallationen White Out, höstlovet 2018, snabbare hantering av paket, upphandla restaurangverksamheten i stadshuset och veckans ledningsgrupp

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott sammanträder

KSVU innefattar kommunens produktion. I veckans sammanträde handlade många av ärenden om ekonomi, så som tertialbokslut, septemberbokslut och investeringar. Här kan du läsa alla ärenden.

Kommunstyrelsen arbetsutskott sammanträder

På KSAU lyfts det samlade bokslutet. I tertialbokslutet har kommunen gjort en djupare genomgång och tittat på våra mål och nyckeltal. För verksamhetsdelen går det väldigt bra, mindre bra när vi ser till ekonomidelen med avvikelser från vad vi har tänkt oss. Här kan du läsa alla ärenden.

Sting ed tech test drive

I början av veckan var tolv start-ups inom utbildningsteknologi på plats på Vercity för att coachas av bland annat personal från Välfärd skola, inköpsenheten och Vercitys partners Nackademin och Akademedia. Det är en del av Sting ed tech test drive.

Workshop om digitalisering

Under två tillfällen den här veckan har digitaliseringsenheten workshops, ena om hur vi går från Silos till gemensamt och den andra om kundmötet. Tanken är att fånga upp kunskap, tankar och input samt att börja förankringsprocessen av den nya digitaliseringsstrategin som håller på att tas fram.

Bilagan ”Vårt Nacka”

”Vårt Nacka” är kommunens senaste bilaga i Nacka Värmdöposten. Den handlar om utvecklingen i Nacka och är ett direkt svar på en undersökning vi gjorde mot Nackaborna under första kvartalet där det framkom att de vill ha mer info om Nackas utveckling ner i brevlådan.

Rösta på årets byggnad 2017

Under 2017 byggdes många vackra, spännande och intressanta hus i Nacka. Tio kandidater är nominerade till Stadsbyggnadsutmärkelsen 2017. I år är det för första gången Nackaborna själva som väljer vinnaren, som hedras vid en prisutdelning i Nacka stadshus den 20 november. Omröstningen är öppen mellan 23 oktober och 9 november. Här kan du se alla byggnader och rösta.

Introduktion för nyanställda

I mitten av veckan var det introduktion för nyanställda. Under de tillfällena tar man bland annat upp hur kommunen är organiserad och styrs, visioner och värderingar samt vad som förväntas av dig som medarbetare.

Ljusinstallationen White Out

I torsdags invigde vi en ny ljusinstallation. Tunneln under Nacka station kommer under de närmaste åren att omges av byggarbeten i en framväxande Nacka stad. Genom en konstinstallation med belysning förvandlas tunneln till en oas av ljus i förändringens tid. På vår Facebookkanal finns en film på konstverket.

Höstlovet 2018

Nästa vecka är det höstlov i Nacka och det finns massor aktiviteter att göra, exempelvis skridskoåkning, våffelbuffé och festivalen We Are Nacka. Här kan du hitta alla aktiviteter: www.nacka.se/hostlov

Snabbare hantering av paket

Från och med den 15/10 hämtar du dina postpaket i postboxarna bredvid serviceenhetens disk. Detta betyder att man precis som vanligt blir aviserad på SMS samt mejl om att ett paket finns att hämta, skillnaden är att du i meddelandet får en unik fyrsiffrig engångskod som du skriver in i boxens display. Det betyder också att du kan hämta ditt paket när du vill. Här kan du hitta mer info.

Upphandla restaurangverksamheten i stadshuset

Vi kommer att upphandla en ny restauratör till stadshuset. Tack till alla som svarade på enkäten om restaurang, vi fick in cirka 500 svar vilka ha varit en stor hjälp till förfrågningsunderlaget. Tanken är att gå ut på upphandling i november/december 2018 och att det drar igång efter nästa sommar.

Veckans ledningsgrupp

Ledningsgruppen kommer den här veckan att ägna sig åt ekonomistyrning i eftermiddag, både att förstå hur läget ser ut och vad vi kan vidta för åtgärder framåt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: