Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Älta skola inspirerar till motion

- Dessutom fick vi en större gemenskap och mår mycket bättre både hemma och på jobbet.

Gruppen ”Älta skola förskolor 2” vann både bästa score-grupp och bästa teamwork i aktiviteten inspiration till motion

- Dessutom fick vi en större gemenskap och mår mycket bättre både hemma och på jobbet, berättar personal från Älta skola. Här delar de med sig av sina träningstips.

Älta skolas personal var med i hälsoaktiviteten med We+ som Nacka kommun anordnade och som pågick mellan den 12 september och 10 oktober. Med hjälp av appen We+ la du upp foton, videor och kommenterade för att sporra varandra till motion.

Det glada teamet Älta skolor förskolor 2 bestod av Ann Åsberg, Ulrika Axberg Bröms, Jenny Frölin, Märit Hävren, Zara Jääro, Marie Jansson, Hanna Lindberg, Tove Lindström, Therese Mattsson, Jenny Wallenberg och Malin Wigström. Stort grattis allihopa!

Här kan du se allas resultat från We-plusomgången som slutade den 10 oktober 2018. (PDF-dokument, 1013 kB)

Deras samarbete i Älta skola blev bättre

Efter att ha tränat och peppat varandra i ett halvår blev alla deltagarna i gruppen starkare och fick bättre kondition. Dessutom lärde de känna varandra mycket bättre och fick en starkare vi-känsla i gruppen. Det gjorde det också lättare att samarbeta på jobbet.

Trots att tävlingen är slut fortsätter de att peppa varandra. Två av dem har till och med bestämt sig för att springa maraton i Barcelona i februari 2019.

Gruppen delar här med sig av några tips för att peppa varandra till träning. De gör de för att de mår så bra av peppningen och träningen, och vill att andra ska göra det också.

Tips för träning och hur man kan peppa varandra till mer rörelse:

  • Ett sätt att komma igång kan vara att starta en facebooksida som alla i gruppen går med i, och via den inspirera varandra till träning och rörelse.
  • Gå ut lagom hårt i början och hitta en balans i din träning innan du ökar din träning. Detta för att undvika skador.
  • Öronmärk tiden för rörelse. När du planerar din vecka, prioritera träningen. Gör det enkelt - ta en promenad efter jobbet eller på lunchen.
  • Hitta en träningsform som du gillar, så att du ser fram emot träningen. Du ska träna för att det är roligt, inte för att du måste.
  • Visualisera själva övningen, eller motionsformen just när den känns som bäst att utföra. Det peppar dig att vilja träna.
  • Låt kroppen känna efter. Istället för appar som mäter sekunder, och andra instrument som räknar hur snabbt och hur länge du springer t ex. Släpp prestationsfokuset, och känn efter vad kroppen vill just idag. Dagsformen avgör din träningskapacitet.

Sidan uppdaterades: