Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Stadsdirektörens måndagsmöte 10 december

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder, Nackas nior tillhör Sveriges bästa, Vittraskolan i Saltsjö Boo läggs ner, prinsen kommer till Fisksätra, Staffanstorps kommun på besök, förslag på ny serviceorganisation, ombyggnad i stadshuset, Årets chef 2018, ny stadsjurist och luciafirande i matsalen

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder

Bland annat lyfts:

  • Uppföljning av stadsbyggnadsprojekten. Syftet med uppföljningsrapporten är att beskriva hur arbetet med uppfyllelsen av kommunens övergripande mål inom stadsutvecklingsområdet fortskrider. Här kan du hitta delrapporten.
  • Utbyggnads-pm för allmänna anläggningar i Orminge. Nybackakvarteret byggs ut och då behövs en hel del investeringar VA, dagvattenhantering, gator och så vidare. Här kan du läsa mer om det ärendet.

Nackas nior tillhör Sveriges bästa

Varje år tar Sveriges kommuner och landsting (SKL) fram sin rapport Öppna Jämförelser för grundskolan. Nacka håller sedan länge en hög och jämn kvalitet och tillhör även i år de tio bästa kommunerna i Sverige. Våren 2018 var Nackas nior de sjätte bästa i landet och näst bäst i länet.

Vittraskolan i Saltsjö Boo läggs ner

Den fristående för- och grundskolan Vittra i Saltsjö Boo lägger ner sin verksamhet efter detta läsår. Information har gått ut till alla berörda och kommunen anordnar ett informationsmöte där man bland annat ska prata om hur man gör skolval.

Prinsen kommer till Fisksätra

På onsdag kommer Prins Daniel att besöka Fisksätra. Han är beskyddare av stiftelsen ”En frisk generation” som jobbar med att nå ut till unga som inte vanligen engagerar sig i några fritidsaktiviteter. Aktiviteterna är till för både barn, ungdomar och deras föräldrar och förutom att röra på sig lagar de även mat tillsammans efteråt.

Staffanstorps kommun på besök

Kommunen kommer på besök för att lyssna till och lära om hur vi utformat kundval för kulturskola.

Förslag på ny serviceorganisation

Ingrid (chef kontaktcenter) och Jugge (chef serviceenheten) fick efter sommaren ett uppdrag att titta på hur vi möter det framtida behovet av kontakt och service både internt och externt. Nu har de kommit fram till ett förslag att arbetet ska organiseras i en första och en andra linje. Mer information om förslaget finns här.

Ombyggnad i stadshuset

Nu blir stadshuset ännu mer aktivitetsbaserat. Politiken går över till att ha ett rum per parti. Oppositionen (som idag sitter i ÖF0) kommer flytta ner till ÖH-1. ÖF0 blir en renodlad yta för möten och Jelgava blir kommunstyrelsens nya sammanträdesrum. Det beräknas vara klart den 7 januari.

Årets chef 2018

Nu är det dags att nominera till Årets chef. Utmärkelsen lyfter fram förebilder och belönar goda exempel på utmärkt ledarskap. Alla kan vara med och nominera de chefer som gjort särskilt fina insatser. Det går att nominera fram till den 14 februari. Här kan du läsa mer om utmärkelsen.

Ny stadsjurist

Nu är det klart att Sidrah Schaider blir vår nya stadsjurist.

Luciafirande i matsalen

Kom och njut av luciatåget från Nacka musikklasser och ta en kopp kaffe/glögg samt lussebulle och pepparkaka. I år kommer det bli två stycken sittningar så att fler får möjlighet att delta. Glöm inte att anmäla dig i förväg. Du kan hitta tider och anmäla dig här.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: