Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 14 januari

Kommunstyrelsen sammanträder idag måndag 14 januari, yttrande till regeringen om ett snabbare bostadsbyggande, medarbetarundersökningens resultat, organisera för tillväxt - hur kan vi växa utan att växa, Kommunfullmäktiges särskilda uppdrag till Kommunstyrelsen, samverkan med civilsamhället, föräldrarådgivning via Skype, ny klimatapp minskar ditt personliga klimatutsläpp, ”Våga visa observationer” samverkansprojekt fyller 20 år.

Kommunstyrelsen sammanträder idag måndag 14 januari

Innehållet kan du se i kallelsen.

Bland annat tas nedan upp – gå gärna in och läs:

Rådgivning via Skype – föräldrastöd på nätet

Idag måndag 14 januari lanseras ett försök med föräldrastöd online via Skype. Syftet är bland annat att barn- och familjeenheten i Nacka kommun ska kunna komma in så tidigt som möjligt, innan problemen blir större. Dessutom kan vi möta fler och minska väntetiderna. Föräldrarna själv kan boka tid för föräldrastöd via vår hemsida för att träffa våra professionella familjebehandlare via Skype (videochatt).
Läs mer här.

Ny klimatapp ska minska ditt personliga klimatutsläpp

Appen utvecklas och anpassas för Nacka och är finansierad av ”Klimatklivet” (en statlig satsning för att minska klimatutsläpp). Syftet med appen är att genom små vardagliga förändringar minska det personliga klimatutsläppet.

Nu söker vi testpersoner för klimatappen. Anmäl dig senast onsdag 16 januari.
Läs mer och anmäl dig här

”Våga visa observationer” samverkansprojekt fyller 20 år

Nacka kommun och utbildningsdirektör Susanne Nord har bjudit in alla samverkanskommuner den 30 januari klockan 8.30-17.00 i Nacka stadshus, till ett firande av 20-årsjubileum. Utbildningsnämndens nya ordförande Monika Brohede Tellström kommer att delta tillsammans med alla samverkanskommunernas representanter och andra mer specialinbjudna gäster. Om det väcker någons nyfikenhet på vad och hur vi arbetar med Våga Visa, är du hjärtligt välkommen att anmäla dig. Det gäller att passa på, nu när vi har denna konferensen i Nacka! Under dagen får du ta del av spännande föreläsningar om tillgänglighet, anpassningar och särskilt stöd i förskola och skola. Eftermiddagen bjuder också på underhållning. Du kan välja att delta hela dagen eller delar av dagen.
Anmälan till Kick off Våga Visa 2019

I 20 år har Nacka tillsammans med fyra andra kommuner använt kollegiala observationer som en del i kvalitetsarbetet. De fyra samverkanskommunerna är Danderyd, Nacka, Sollentuna och Upplands Väsby. Det är en framgångsrik modell som stödjer förskolor och skolor i sitt utvecklingsarbete och det är också en mycket bra kompetensutveckling för de som är observatörer.
Här kan du läsa om Våga Visa

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: