Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 21 januari

Detaljplanen för område W i Boo och detaljplanen för Jarlabergvägen är på väg att antas, Finansdepartementet på besök i stadshuset, ny organisation för välfärd samhällsservice presenterades dessutom berättade Lena om vad ledningsgruppen ägnar sig åt just nu (digitalisering bland annat).

KSSU, Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder tisdag den 22 januari

Några av ärendena:

 • Detaljplanen för område W, en förnyelseplan (omvandling från fritidshus till permanentboende) i Boo är på väg att antas.
  Läs mer här.

 • Detaljplanen för Jarlabergvägen är på väg att antas.
  Läs mer här.

 • Muralmålningsfestival i Nacka under 2019 – kallas även ”Wallstreet Nacka”. En investering på 2,5 miljon kronor.
  Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör berättade om kommande muralmålningar. Fredrika Friberg, stadskreatör leder ”Wallstreet Nacka” som består av fem till tio stycken muralmålningar runtom i Nacka i olika gångtunnlar eller andra betongkonstruktioner som kommunen äger. Internationella muralmålare ska bjudas in för att måla och sedan ska vi ha en stor festival. Vi samverkar med externa fastighetsägare och hoppas att ytterligare ett tiotal muralmålningar kommer upp på privata fastigheter. Festivalen sker i september 2019.
  Läs mer här.

Finansdepartementet på besök i Nacka stadshus på onsdag 23 januari

Susanne Nord, utbildningsdirektör och Einar Fransson, produktionsdirektör för välfärd skola, får besök av finansdepartementet på onsdag. Det är 10-12 tjänstemän som kommer. De ska generellt tala om statsbidrag samt om hur Nacka arbetar med skolutveckling, styrning och ledning etc. kopplat till resursfördelning.

Ny organisation för välfärd samhällsservice

Välfärd samhällsservice är ett brett område, allt från äldreomsorg till fritidsgårdar, arbetsmarknadsinsatser och mycket mer. Anette Böe berättade att de länge letat efter ett smart sätt att organisera hela produktionsområdet. Nu har de satt ihop de olika delarna i fyra affärsområden:

 • Affärsområde kultur och fritid
  Mats Kiesel, affärsområdeschef
 • Affärsområde omsorg och assistans
  Marie Kronosjö, affärsområdeschef
 • Affärsområde äldreomsorg
  Karin Kollberg, affärsområdeschef
  Karin är nyanställd från 10 januari 2019 och kommer närmast från Nynäshamns kommun.
 • Affärsområde familj och arbete
  Ara Zarei, affärsområdeschef
  Ara är nyanställd från 10 januari 2019 och kommer närmast från Försäkringskassan.

Detta gör ledningsgruppen just nu

- Förra veckan diskuterade vi ledningsgruppens egna resultat i medarbetarundersökningen för att utveckla och förbättra oss, berättar Lena Dahlstedt och fortsätter:

- Den här veckan ägnar vi oss åt digitalisering. Vi ska ta fram en ny digitaliseringsstrategi och den kommer på nästa KSAU dessutom ska vi fundera på vad nästa steg blir vad det gäller digitaliseringen. Det är mycket fokus på ”mobilt först” som bland annat innebär att medborgare, kunder och vi själva ska kunna jobba med våra system i mobilen eller plattan eller datorn, mycket självservice. Det ska bli enklare att komma i kontakt med oss och sköta sina ärenden den vägen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!

Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: