Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 4 februari

Snöröjning i helgen, KSVU, KSAU, digitaliseringsstrategin, Fashion week i Nacka Strand, Nacka stad drop-in på tisdagar, digital kompetens i förskolan, ledningsgruppen denna vecka.

Snöröjning

Det har kommit mycket snö i helgen och nackaborna har varit nöjda med snöröjningen och kommunikationen kring den. Lena tackar alla som jobbat med detta i helgen.

Kommunstyrelsens verksamhetsutskott

Den här veckan är det Kommunstyrelsens arbetsutskott och Kommunstyrelsens verksamhetsutskott. På KSVU är det inte särskilt många ärenden, dock kommer det att presenteras nya rektorer och affärsområdeschefer på välfärd samhällsservice.
Kallelse_KSVU_2019-02-05.pdf

Kommunstyrelsens arbetsutskott

På Kommunstyrelsens arbetsutskott är det många ärenden, varav nästan hälften är motioner. Alla går vidare till Kommunstyrelsen, så Lena presenterar inte alla nu. Men ett av ärendena berör oss allihopa, och det är digitaliseringsstrategin och det tar vi upp här på måndagsmötet.
Kallelse_KSAU_2019-02-05_REVIDERAD.pdf

Digitaliseringsstrategin

Digitaliseringsstrategin är ett svar på ärendet ”växa utan att växa” och ”organisera utan ”tillväxt”. En av slutsatserna från i höstas är att vi måste göra mycket mer gemensamt om vi ska klara av att växa utan att växa och klara tillväxten. Vi måsta göra mer saker ihop. Digitaliseringsstrategin handlar därför om en gemensam it-plattform, hitta sätt för att nackamedborgaren ska möta ”en kommun”. Läs gärna digitaliseringsstrategin, den kommer att ha ganska stora konsekvenser för oss alla.

Fashion week, Nacka Strand

Fashion week i Nacka Strand pågår hela veckan. Det brukar bli lite fullt i rondellen vid Vikdalen på grund av den. Bra att ta hänsyn till.

Nacka stad startar drop-in på tisdagar klockan 9-10

Nacka stad (där ingår Nya gatan t ex) har drop-in för anställda i Nacka kommun från och med tisdag 5 februari, och varje tisdag därefter. Projektgruppen svarar på frågor om Nacka stad och finns på plan 1 i stadshuset i lounchen utanför västra flygeln. Läs mer här: https://www.nacka.se/medarbetare/stadshusinformation/stadshusnyheter/2019/02/nyfiken-pa-nacka-stad/

Forskare om digital kompetens i förskolan – i Nackasalen onsdagen den 6 februari

Forskaren Karin Forsling, anlitad av Nacka kommun, presenterar en studie om digital kompetens i förskolan i Nackasalen. Alla förskolechefer i Nacka är inbjudna. Det ska bli intressant att höra vad Karin Forsling sett för styrkor och utvecklingsområden i Nacka. Hon kommer även att överlämna en rapport, som även ska redovisas i nämnden. Förra året gjordes en liknande studie i grundskolan som blev väldigt användbar för alla våra grundskolor.

Ledningsgruppen denna vecka

Ledningsgruppen fortsätter arbetet med utvecklingsagendan för de kommande tre åren. På måndag eftermiddag 4 februari går arbetet med den vidare och ledningsgruppen hoppas bli klara med ett utkast som ska processas med alla enhetschefer.

------------------------------------------------------------------------------------------

Stadsdirektörens måndagsmöte - ett bra tillfälle att nå ut till många!
Tänk på att informera om vad som händer i din verksamhet! Det som är självklart för dig kan vara viktig information för andra. Varje måndag klockan 12.45 håller Lena Dahlstedt i ett kort möte där aktuella frågor i Nacka kommun presenteras. Platsen är matsalen Nacka stadshus och alla är välkomna. Vill du informera om något? Kontakta sandra.kregert@nacka.se som ansvarar för agendan.

Sidan uppdaterades: