Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Stadsdirektörens måndagsmöte den 16 september 2019

Dagens möte handlade om: Kommunfullmäktige ikväll, demonstration utanför stadshuset ikväll, en delegation från norska "Klimat- og miljødepartementet" i besökte Stadshuset i fredags, Business Arena, utbildning för "Agenda 2030", medarbetarundersökningen kommer på torsdag, Nacka eID - rullas ut nu, Ledningsgruppens möte måndag eftermiddag - tema trygghet och säkerhetsfrågor.

Kommunfullmäktige ikväll 16 september

Många ärenden (över 50 stycken).
Läs mer i kallelsen: Kallelse_KF_2019-09-16.pdf

Demonstration utanför stadshuset ikväll

En manifestation/demonstration kommer att hållas utanför stadshuset före fullmäktige ikväll. Den organiseras via facebookgruppen "Rädda nackaidrotten". De vill uppmärksamma behovet av idrottsanläggningar (så att barn och unga ska kunna träna och få en god hälsa). Demonstrationen har polistillstånd och ansvariga i Nacka har en dialog med arrangörerna till manifestationen. Många barn och unga kommer att delta i manifestationen.

- Det är ett fantastiskt engagemang de visar för idrotten, sa Anders Mebius, kultur- och fritidsdirektör.

- Nacka kommun planerar att bygga ganska mycket idrottsanläggningar i Nacka. När vi tittar på nuläget och jämför med 2030 inom alla anläggningtyper så som fotboll, simhallar och sporthallar. Så kommer det att bli bättre för alla. Det kommer att byggas många idrottsanläggningar i alla kommundelar, fortsatte Anders Mebius.

- Det finns dock en del missförstånd. En del tror att vi ska riva mycket och inte ersätta någonting. Men det stämmer inte och vi ska försöka förklara det ikväll, sa Ander Mebius som själv kommer att vara med vid manifestationen för att berätta och svara på frågor.

Delegation från norska klima- og miljødepartementet (Kulturminnesavdelningen) i fredags

De kom till Stockholm/ Nacka för att få inspiration och lära sig mer om hur det svenska kulturmiljöarbete går till. De fick en genomgång av hur vi arbetar med kulturmiljövård i Nacka och med arbetet på Kvarnholmen i synnerhet. Förmiddagen avslutades med en stadsvanding. De var väldigt nöjda med besöket.

Business Arena onsdag-torsdag denna vecka

Eva Bohm berättade om den stora fastighetsmässan Business Arena som ska hållas på onsdag och torsdag denna vecka, 6 500 besökare förväntas komma. Målgruppen är aktörer inom samhällsbyggnadssektorn. Nacka kommun deltar med en monter. I montern visar vi bland annat en 3D-karta som visar planeringen för centrala nacka.

Se 3D-kartan här: http://legacy.cityplanneronline.com/cityplanner/project/webgl/index.do?uid=6e25C54H&lang=sv

Läs mer om mässan:
http://www.businessarena.nu/arenor/stockholm/

Utbildning för "Agenda 2030" den 24 okt - anmälan krävs

Svenska FN-förbundet kommer till Nacka den 24 oktober och håller i utbildningar kring Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling. Utbildningarna syftar till att höja den gemensamma kunskapen om de globala målen och hur vi kan arbeta med dem.

Inbjudan har gått ut via mejl. Har du inte fått inbjudan och så hör med din chef som kan vidarebefordra den så att du kan anmäla dig.

Två olika tider finns att välja mellan för att så många som möjligt ska ha möjlighet att närvara. Det kommer också att ordnas en kortare frukostinformation som ytterligare ett alternativ.

Väldigt bra om alla enheter åtminstone har en representant som deltar och som kan få lite djupare kunskap och idéer kring hur Agenda 2030 kan bidra till den egna enhetens arbete.

Länk till anmälan: http://nacka.proofx.se/HY07ydXNZul54HOokPBfqF/

Läs mer om Agenda 2030

Medarbetarundersökningen kommer på torsdag - håll utkik och svara

Medarbetarundersökningen kommer på torsdag den 19 september. Håll utkik och svara på den!

Medarbetarundersökningens resultat är ett mycket viktigt underlag i den arbetsmiljökartläggning som görs i det systematiska arbetsmiljöarbetet.

Läs mer om medarbetarundersökningen.

Nacka eID - rullas ut nu

Nacka eID är under utrullning. Nacka EID är en ny digital identitet för anställda inom Nacka kommun, berättade Brita Molavi Rösblad, chef för digitaliseringsenheten. Skaffa Nacka eID via serviceenheten eller ta kontkakt med digitaliseringsenheten.

Läs mer om Nacka eID

Ledningsgruppen måndag eftermiddag - tema trygghet och säkerhetsfrågor

På ledningsgruppens möte ikväll kommer de tala om trygghet och säkerhetsfrågor så som till exempel krisarbete, säkerhetsklassning av personal med mera.

Sidan uppdaterades: