Hoppa till innehåll

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte den 9 september 2019

KSAU och KSVU på tisdag, Skottlossning i Nacka - så här agerar kommunen, Studieresan till Skottland, Wallstreet Nacka - bussturer 13-15 september, 25-års jubilarer firas i Tornvillan, Älta skola firar 100-årsjubileum på torsdag, Ledningsgruppen gör studiebesök i Sickla på måndag eftermiddag, Chefsfrukost på onsdag.

KSAU på tisdag 10 september

Bland annat tas den ekonomiska långtidsprognosen fram till 2040, upp på mötet:
- Den ekonomiska långtidsprognosen ser knaper ut! Nackas befolkning, och antalet bostäder som byggs ökar inte lika fort längre. Preliminära siffror visar på en befolkningsprognos på mellan 2000 och 3200 invånare per år. Dessutom har vi en lågkonjunktur nu. Ta med den långsammare takten i era beräkningar ute på enheterna! Håll i ekonomin och få in intäkterna tidigt och affärsmässigt! säger Eva Olin, ekonomi och finansdirektör.

Kallelse_KSAU_2019-09-10.pdf

KSVU på tisdag 10 september

Bland annat tas Kommunstyrelsens mål och budget upp på mötet:
Åtgärder för en ekonomi i balans, vad man kommer att vidta under året för att hitta balans i Kommunsstyrelsen.

Kallelse_KSVU_2019-09-10.pdf

Skottlossning i Nacka söndag den 8 september - så här agerar kommunen

- Det skedde en skjutning i Alphyddan strax innan 21.00, i går kväll. Ärendet handläggs av Polisen regionalt, det här är grova brott. Två personer, båda män, blev skjutna i Alphyddan. En av männen sköts i en lägenhet och den andra sköts i en bil. Mannen i bilen återfanns i Nacka Forum. Det är alltså bara en skjutningsplats. Polisens förundersökning om mord är igångsatt. Det kommer att finnas uniformerade poliser där, hela dagen idag och fram till kl. 23.00 på torsdag, berättar Jan Landström.

- Nacka kommuns krisstöd står stand by för våra medborgare. Liksom vår säkerhetsfunktion som står stand by 24 timmar/dygn, berättar Mats Bohman.

- Kommunens roll i sådana här fall är att vara trygghetsskapande, fortsätter Mats Bohman.

Studieresan till skottland med SKL

Lena Dahlstedt var på studieresa förra veckan tillsammans med 30 andra kommundirektörer från olika kommuner i Sverige. Det var SKL som anordnade. De tittade på bland annat på Edinburgh, Glasgow och Perth och hur de kommunerna hanterar kraftiga nedskärningar (från staten). Samt hur skolan fungerar sedan satsningar de gjort 10 år tillbaka, och som gett bra resultat. Dessutom berättade skottarna om brexit-frågan och hur de förbereder sig inför utträdet. Beredskapsplaner, krisplaner samt förberedelser inför hanteringen av livsmedelsförsörjning och även oron inför utträdet.

Wallstreet Nacka – Artist talk på torsdag samt bussturer 13-15 september

Artist talk:
Möt konstnärerna bakom Wall Street Nacka! Onsdagen den 11e september mellan klockan 18.00-20.00 kommer STFI, Holem, Shai Dahan, Maya Hauyk, Jarus och Landskapslaget att hålla ett samtal om processen bakom sina verk och dela med sig av sin bakgrund.
Läs mer.

Buss med guidning:
Bussturer avgår utanför Dieselverkstan, Marcusplatsen 17, Sickla 50 kr per biljett för medborgare. Bussguidningen tar ca 2 timmar. Möjlighet att äta på Urban Deli i samband med Guidebussen för runda-bordssamtal kring konsten och Wall Street med 20-procent rabatt på maten.
Läs mer.

25-års jubilarer firas i Tornvillan Hotell J

På tisdag 10 september uppmärksammar Nacka kommun de medarbetare som arbetat i 25 år, med jubileumsmiddag samt en gåva.

Älta skola firar 100-år på torsdag

Välkommen att besöka Älta skola som firar 100 år på torsdag den 12 september mellan klockan 15.00-17.30.
Läs mer.

Ledningsgruppen gör studiebesök i Sickla på måndag eftermiddag

Ledningsgruppen gör verksamhetsbesök i Sickla måndag 9 september. De ska studera stadsutvecklingen där och även besöka Kunskapsgallerian och Dieselverkstaden.

Chefsfrukost på onsdag 11 september

Chefer och biträdande chefer i Nacka blir uppdaterade om läget i viktiga frågor om Nacka. Några av de punkter som tas upp:
- Kommunens ekonomiska läge.
- Budgetläget.
- Digitaliseringen.

Sidan uppdaterades:

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.