Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 9 december

På dagens måndagsmöte: kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder, Nacka behåller högst ranking från kreditkreditvärderingsinstitutet Standard & Poors, samråd och öppet hus om nya Sickla station, dags för första portföljrådet i Nacka, i fredags utsågs Årets Nackabo, Luciafirande i stadshuset nu på fredag och ledningsgruppen har denna vecka tema ”digitalisering och kommunikation”

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott sammanträder

På tisdagens KSSU tas bland annat ett ärende om medel till idrottshallar i Ektorp upp. Vi tar ett visst omtag i den processen, förutom tidigare planerad tennishall och paddelhall planeras nu också två ishallar i Ektorp. Ett ärende om försäljning av två fastigheter i Norra Skuru, som är planlagda för bostäder, tas även upp. Här kan du läsa mer om alla ärenden på KSSU.

Nacka behåller högst ranking

Nacka kommun behåller högsta betyget (AAA) från kreditkreditvärderingsinstitutet Standard & Poors. Ratingbetyget möjliggör för långivare att låna ut pengar till oss och att kommunen kan få bättre ränta på lånen. Det ger oss fortsatt starka förutsättningar att växa och investera för framtiden. Här kan du läsa mer om rankingen och vad det betyder för kommunen.

Nacka är nu ansluten till Mina meddelanden

Nacka kommun har anslutit sig till tjänsten Mina meddelanden, en tjänst där kommuner, regioner och myndigheter kan skicka digital post på ett säkert sätt till medborgare och företag. Först ut att ta sig an det här i Nacka är bygglovsenheten. Nu skickar de sina bygglovshandlingar digitalt till alla myndighetsbrevlådor, vilket är både ekonomiskt fördelaktigt och säkrare.

DIGI Futures projekt nu avslutat

DIGI Futures är ett projekt som RISE (Svenska forskningsinstitutet) har hållit i, som har handlat om att utforska hur ny teknik kan påverka våra framtida arbetsplatser på ett positivt sätt. Nacka har deltagit tillsammans med ABB, Electrolux, God El och Karolinska institutet.

Nu är projektet slut och några lärdomar är: oavsett var man jobbar har vi samma utmaningar framför oss – den nya tekniken, vi behöver bredda våra vyer och inte bara titta på hur andra kommuner jobbar med dessa utmaningar och vi behöver vara öppna för och hitta nya sätt att jobba tillsammans för att väcka till liv de möjligheter som innovation och förändring kan ge.

Här kan du läsa mer om DIGI futures.

Samråd och Öppet hus om nya Sickla station

Under måndagskvällen hålls ett Öppet hus i Stadshuset där man kan ställa frågor och prata om hur det är tänkt att Sickla stationshus ska se ut. Samrådstiden pågår fram till den 8 januari 2020. Här kan du läsa mer om projektet Sickla stationshus.

Dags för första portföljrådet i Nacka

I digitaliseringsstrategin som togs i våras finns en del som tar upp gemensamma utvecklingsportföljer. Ambitionen med portföljrådet är att jobba gemensamt och att vi ska få en helhetsbild över vilka projekt vi driver i Nacka, för att kunna prioritera vad som är viktigast och sätta rätt resurser. På onsdag är det dags för första mötet.

Årets Nackabo är nu utsedd

Stort grattis säger vi till Amanda Terring Högdahl – en mycket omtyckt handbollsledare för Skuru IP! Hon kommer få ta emot sin titel som Årets Nackabo i en ceremoni i Nacka forum den 13 december, där kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau är prisutdelare.

Luciafirande i stadshuset

På fredag firar vi Lucia i stadshuset med två omgångar av Luciatåg, en sittning klockan 07:45 och en 08:45. Insläpp sker 10 minuter innan tåget börjar, det finns möjligen några platser kvar till första sittningen. Kundserviceenheten har mejlat ut info till alla som jobbar i stadshuset med en länk där man kan anmäla sig.

Anmäl dig till luciafirandet:
http://nacka.proofx.se/uxFBwmRy4XXYRRsmGgGhwA/

Ledningsgrupp med tema ”digitalisering och kommunikation”

Ledningsgruppen träffas i eftermiddag och har tema har ”digitalisering och kommunikation”. Bland annat kommer den kommande kommunikationsstrategin för Nacka kommun att diskuteras.

Sidan uppdaterades: