Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Stadsdirektörens måndagsmöte 27 januari 2020

På måndagsmötet fick vi höra om det som händer i veckan och framöver. Bland annat är det samråd för Järla stationsområde norr. På fredag sker en totalförsvarsövning. Från mitten av februari kommer Stadsgårdsleden vara stängd i två veckor då guldbron ska lyftas på plats vid Slussen.

Kommunfullmäktige sammanträder ikväll – börjar redan kl16:00

Många ärenden idag, de flesta är motioner samt några beslutsärenden.
Läs mer

Vellinge kommun besökte Nacka kommun förra veckan

Vellinge lyssnade bland annat till hur Nacka kommun har gjort med digitala identiteter. Nacka kommun jobbar med att möjliggöra för medborgare och andra som vill logga in på nackas olika e-tjänster genom de olika e-legitimationer som finns på marknaden idag. Förutom bank-id och söka pass, finns freja e-id samt utländska e-legitimationer. Nacka kommun jobbar även med ett ”nacka e-id” där man ska kunna göra en säkrare inloggning i vissa system.

Påminnelse: Anmäl besök till Stadshuset i förväg.
Läs mer om hur man anmäler

Järla stationsområde norr – T-banestation ”Järla”

Detaljplaneförslaget är ute på samråd 22 januari - 19 februari 2020.
Öppet hus i stadshuset den 6 februari kl 16.30-19.30.

Foldrar till 2500 hushåll har skickats ut i närområdet.
Det kommer snart info i våra sociala medier, infon på nacka.se är uppdaterad.
Läs mer

Fastighetsgalan - 29 januari

En gala för fastighetsbranschen. Nacka och fyra andra kommuner är nominerade till ”Årets tillväxtkommun”. De andra nominerade är Solna, Uppsala, Helsingborg och Mölndal.
Läs mer

”Förenkla helt enkelt” – 30 januari

Inom ”Förenkla helt enkelt” håller SKR en kurs på torsdag. 100 personer deltar från Nacka kommun och 140 från Täby. Syftet med kursen är att kommunernas myndigheter ska bli bättre på att förstå näringslivets/företagens behov. Exempel på myndigheter är bygglov, serveringstillstånd, livsmedelstillsyn, miljötillsyn, brandtillsyn, marklov och inköp.
Läs mer

Totaförsvarsövning - 31 januari

”Totalförsvarsövningen 2020” pågår hela året. Hela Sverige ska öva på hur det är att vara i en krigsliknande situation. Försvaret, Regeringen, Länsstyrelsen och kommuner är med.

På fredag deltar flera personer från Nacka kommun i en av övningarna som är en seminarieövning. De ska då få prova olika ”case” på plats. Övningen är hemlig, så de får inte ha med sig mobiltelefoner eller smarta klockor på grund av risken att bli avlyssnade.
Läs mer

Guldbron lyfts på plats - Stadsgårdsleden stängs 14 februari – 2 mars

Under två veckor är Stadsgårdsleden stängd förbi Slussen. Vissa bussar ställs in, exempelvis samtliga bussar som går in till Centralen från Nacka.
Nacka kommun erbjuder då våra medborgare att komma hit och jobba i Stadshuset.
Läs mer

Föreningsgala i Nacka - 14 maj i Lavallhallen

Dags att nominera till föreningsgalan. Nominera senast 5 mars.
Sök stipendium ”Ung kultur” senast 1 februari. Stipendium delas ut på föreningsgalan.
Läs mer

Ledningsgruppen i eftermiddag

I eftermiddag på ledningsgruppsmötet börjar LG titta på hur vi ligger till kostnadsmässigt och hur vi kan göra för att bli mer kostnadseffektiva. Syftet med arbetet är att kunna nå upp till målet ”bäst på att vara kommun” som innebär att vi ska vara bland de 10 procent bästa kommunerna kvalitetsmässigt och bland de 25 procent mest kostnadseffektiva kommunerna.

Sidan uppdaterades: