Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Två nya direktörer med uppdrag inom stadsutveckling

Nacka kommun har två nya direktörer: stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm och Andreas Totschnig, direktör inom miljö- och bygglov. Tjänsterna ersätter den tidigare rollen som stadsbyggnadsdirektör. Uppdelningen skapar en tydligare avgränsning mellan renodlade stadsutvecklingsfrågor och mer myndighetsnära frågor inom miljölagstiftning, bygglov och lantmäterihantering

Andreas_Katarina_670.jpg

Katarina Wåhlin Alm ansvarar för planering och utveckling av kommunen. Hon kommer senast från NCC Property Development där hon arbetat som Sverigechef med fokus på kommersiell fastighetsutveckling.

– Jag har verkligen sett fram emot mitt nya uppdrag och utmaningen att fortsätta utveckla Nacka kommun. Att dessutom göra det tillsammans med den kompetenta organisation som redan finns på plats och med Nackaborna är extra roligt, säger Katarina.

Andreas Totschnig ansvarar för att miljölagstiftningen upprätthålls, för bygglovsprocesser och för kommunens lantmäterimyndighet. Andreas har arbetat många år inom kommunen, senast som tillförordnad stadsbyggnadsdirektör.

– Det är spännande att ta sig an den nya rollen som miljö- och bygglovsdirektör och tillsammans med Katarina och alla övriga medarbetare fortsätta arbetet framåt. Vi har många intressanta områden att utveckla både inom miljöområdet, bygglovs- och lantmäteriprocessen samt inom stadsutvecklingsområdet i stort, säger Andreas.

Katarina och Andreas tillträdde sina nya tjänster i början av året.

Sidan uppdaterades: