Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgVarmt tack alla för ännu en vecka av hårt arbete med våra ordinarie arbetsuppgifter som kommun och att hantera Covid-19 (Corona) frågan i de närmast berörda verksamheterna. Vi arbetar också hårt för att förbereda oss för kommande faser med anledning av den ökande smittspridningen i län.

Vårt krisledningsarbete fortsätter i nära samarbete med Region Stockholm, kommuner och övriga aktörer i länet. I veckan har vi också startat en operativ krisledningsgrupp under ledning av Henrik Ahl, stabschef. Syftet med den är att samordna och leda det samlade krisarbetet mellan social- och äldreprocessen samt välfärd samhällsservice. Henrik har också fått ett uppdrag att samordna vårt operativa krisledningsarbete med Värmdö kommun och regionen.

Den verksamhet i kommunen som just nu är mest påverkad är äldreomsorgen och LSS, där vi har högre personalfrånvaro än vanligt och ett tuffare uppdrag. Vi har många medarbetare som gör fantastiska insatser och jag blir otroligt glad och stolt över att flera i kommunen har anmält sitt intresse för att byta arbetsuppgifter och kliva in och hjälpa till. Senast idag blev det klart att tretton skolsköterskor går in och avlastar i omsorgen. Och förra veckan publicerades en fin artikel om en medarbetare, Tolli, som tog steget från barnomsorg till omsorgen.

För att ytterligare säkra personaltillgången har vi under veckan startat en rekryteringspool för att kunna attrahera och rekrytera nya medarbetare som snabbt kan jobba med bland annat äldreomsorg och LSS. Här kan du läsa mer om det fina initiativet med rekryteringspool. Tipsa gärna vidare i ditt nätverk om att vi söker duktigt folk som vill göra en viktig insats!

Jag vill påminna alla som kan att komma till trappmötet på måndagarna eller ta del av minnesanteckningar eller film från mötet, för att hålla er uppdaterade om vad som händer i kommunen. Håll dig också uppdaterad om Covid-19 ur ett Nacka perspektiv på nacka.se/corona. Där uppdaterar vi kontinuerligt fakta som vänder sig både till Nackaborna och till oss som anställda.

Vägen framåt är tuff och krokig och vi vet inte riktigt hur den kommer att se ut. Men vi vet att det går om vi alla hjälps åt och jobbar framåt tillsammans. Det är en orolig tid för många, men samtidigt intressant och lärorik. När det här är över tror jag att vi kommer att ha lärt oss mycket nytt, vi kommer att vara mer digitala och vi kommer att ha hittat nya lösningar som blir långsiktigt hållbara.

Vill passa på att önska alla en riktigt bra helg oavsett om du är i tjänst och jobbar eller är ledig.

// Lena Dahlstedt

Sidan uppdaterades: