Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Lämna blod – en livsviktig insats

Blodbussen kommer till stadshusets parkering ett par gånger om året, den 14 maj är det dags igen. En av blodgivarna förra gången var Henrik Lundström som arbetar som controller i Nacka kommun. Det var första gången som han lämnade blod. Han berättar hur det gick till.

- Det var hur lugnt som helst. Först kollar de att man får lämna blod och så får man lämna en hälsodeklaration, berättar Henrik.

Blodbussen.jpg

Sammanlagt var det 44 personer som lämnade blod när bussen stod utanför stadshuset förra gången, den 12 maj. Utanför bussen var det kö med två meters avstånd och sjukvårdspersonalen släppte in två blodgivare i taget. Bland blodgivarna fanns både de som bor i Nacka kommun, men också de som arbetar i närheten som valde att komma förbi på lunchen.

- Det behövs mycket blod! En dag kanske det är du själv, dina barn eller dina föräldrar som behöver det.

Henrik berättar också att han inte kände något obehag inför besöket, utan att det gick hur bra som helst.

- Förutom att du är med och räddar liv bjuds du på fika!

Intresset för att lämna blod visade sig vara oväntat stort just den 12 maj och det var det flera som inte hann lämna blod. Därför kommer blodbussen tillbaka redan idag, den 14 maj.

Vi vill passa på att rikta ett varmt tack till alla blodgivare i Nacka och till Blodcentralen för ett strålande samarbete!

Den 14 maj, är blodbussen på plats från kl. 8.30-15.30, med lunch mellan kl. 11-12.

Följ Blodbussen och se när den kommer nästa gång. Generellt var 12e vecka.

Sidan uppdaterades: