Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Oj, vilken vecka! Nu är det full fart i alla verksamheter och det händer massor med bra saker i Nacka kommun! Det är fullt fokus på utveckling och på att fortsätta leverera bra verksamhet och service till Nackabor och företag i kommunen.

Några riktigt positiva nyheter från veckan är bland annat att Fisksätra har fått konstgräs på sina fotbollsplaner, vilket innebär många, många fler speltimmar för alla fotbollsentusiaster.

Fastighetsbolaget Botrygg har börjat bygga bostäder i Centrala Nacka, mellan Nacka Forum och stadshuset. Nu är det totalt tre kvarter som är byggstartade i området och vi ser husen växa fram. Så roligt att vi inom några år får grannar som bor riktigt nära stadshuset.

Vi har också tittat närmare på hur en av Stockholms största gymnasieskolor, Nacka gymnasium, har lyckats starta höstterminen på ett tryggt sätt, så att smittspridningen begränsas så mycket som möjligt. Det allra bästa i artikeln är den glädje och det engagemang som har präglat skolstarten både från elevernas och personalens sida. Det är väl just det, engagemanget, som gör att Nackas skolor placerar sig i topp år efter år i nationella jämförelser. Läs gärna intervjun med rektor Helen Bejmar.

Höststarten har gått riktigt bra i alla förskolor och skolor. Vi ser fler som går och cyklar till både skola och jobb, det är bra. Men vi måste alla ta stor hänsyn till varandra i trafiken när vi nu har många fler barn och unga på cykel och moped. Vi har också flera pågående byggprojekt som påverkar vårt vägnät i höst. Så ta det lugnt i trafiken och räkna med något längre restid.

Nästa vecka inleds med höstens första sammanträde i kommunstyrelsen. Då blir det fokus på Nackas fortsatta centrumutveckling i Älta, Saltsjöbaden och Orminge. Här handlar det som alltid om att balansera utvecklingstakt och bostadsbyggande med att fortsätta värna det som gör Nacka attraktivt och unikt, vår härliga natur och den speciella karaktär som finns i alla kommundelar och grannskap.

Alla vi som arbetat i veckan kan känna oss riktigt nöjda med våra insatser – det är vi tillsammans som gör Nacka kommun så bra! Nu håller vi i och håller ut, fortsätter tvätta händerna och håller avstånd.

Ha en trevlig helg, oavsett om du är ledig eller arbetar!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: