Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Den här veckan har bjudit på mycket, både politiska möten och spännande nyheter i Nackasamhället. Måndagen inleddes med höstens första sammanträde i kommunfullmäktige där alla ledamöter var på plats, men med gles sittning i Nackasalen och i matsalen. Mycket uppskattat av de förtroendevalda och väldigt bra ordnat av medarbetarna. Du vet väl förresten att du kan följa kommunfullmäktiges sammanträden i direktsändning på nacka.se, det är riktigt intressant att följa debatten!

På tisdagen var det dags för presentation av visionen för Centrala Nacka, som bygger på nyckelorden närhet och naturbant, för att betona platsens unika läge, med närhet till såväl staden, den urbana livsstilen och Nackas härliga natur. Det första kvarteret i den nya etappen håller på att växa fram precis utanför stadshuset. Inflyttning påbörjas om lite drygt ett år. Mycket kommer att hända de närmaste åren, en naturpark kommer att växa fram på det som idag är parkeringsplats utanför stadshuset, tunnelbanans slutstation i Nacka får en uppgång i närheten tillsammans med en ny bussterminal vid väg 222. Läs mer om vår satsning i Centrala Nacka via www.centralanacka.se

I veckan meddelade Folkhälsmyndigheten att besöksförbudet på landets äldreboenden kommer att hävas från och med den 1 oktober. Ett härligt besked till alla som längtar efter att få träffa sina nära och kära. Vi har påbörjat ett arbete för att det ska bli bra och säkert för såväl kunderna som medarbetarna. Jag berättar mer om hur vi jobbar med det de närmaste veckorna. Vi har dock fortfarande smittspridning i samhället och Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man är sjuk gäller fortfarande.

En av veckans allra bästa nyheter är att niondeklassarna i Nackas skolor ytterligare förbättrar sina betyg och detta trots den speciella undervisningssituationen som rådde i under vårterminen på grund av pandemin. Bra jobbat av alla lärare, rektorer och inte minst alla elever! Vi har verkligen skolor i toppklass!

Slutligen vill jag påminna dig om att svara på medarbetarundersökningen som skickades ut i går, om du inte redan har svarat. Det är ett så bra verktyg för oss att lyssna in organisationen och bli ännu bättre på det vi gör. Idag på morgonen ser jag att 500 personer redan har svarat, tack för det.

Stort tack för en bra arbetsvecka och ha nu en riktigt fin hösthelg!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: