Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Så har första veckan i september passerat och det känns både i naturen och i verksamheterna att hösten är här.

Det har hänt massor av bra saker den här veckan. Vi har många viktiga stadsutvecklingsärenden på väg fram till beslut, bland annat den nya detaljplanen för Älta centrum med planer på ett nytt, stort och bra kulturhus invid det nya torget. Atrium Ljungberg som äger och utvecklar Sickla informerade i veckan att de ska satsa fem miljarder för att fortsätta utveckla Sickla till en tät och dynamisk stadsdel med bostäder, butiker, arbetsplatser och restauranger. Nacka är en framtids- och tillväxtkommun som alltid har utvecklats, och som fortsätter att utvecklas tillsammans med Nackaborna och företagen som är aktiva här.

Vi fortsätter att noggrant följa utvecklingen av Coronapandemin tillsammans med de övriga Stockholmskommunerna och regionen. Läget ser bra ut, nu men faran är långt ifrån över. Vi fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer i allt vårt arbete. Riktlinjerna som gäller är: tvätta händerna, hålla avstånd och stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk. Läs mer om hur kommunen arbetar med coronafrågan.

När vi summerar vårens extraordinära insatser med anledning av pandemin kan vi konstatera att kommunen satsat mer än 30 miljoner kronor för att coronasäkra verksamheterna. Pengar som använts till skyddsutrustning, desinfektionsmedel, extrainsatta utbildningar, extra personal och mycket annat för att trygga både medarbetare och kunder och bidra till minskad smittspridning i samhället. Utöver det satsade Nacka kommun extra på att erbjuda gratis corona- och antikroppstestning till alla medarbetare, vilket ytterligare bidrog till minskad smittspridning och ökad trygghet. Vi gjorde ett fantastiskt jobb tillsammans och det ska vi fortsätta med!

Under pandemins mest intensiva fas lärde vi oss enormt mycket, som vi ska bära med oss för att utveckla verksamheterna och bli ännu bättre på det vi gör. Vi har på rekordtid utvecklat digitala arbetssätt och mötesformer som är både utvecklingsinriktade och kostnadseffektiva och vi har byggt upp både kunskap och större lager av skyddsutrustning för medarbetarna inom omsorgen, så att vi står än bättre rustade för framtiden.

På ett mer personligt plan är veckans största händelse att jag har bestämt mig för att lämna världens roligaste jobb och gå i pension nästa sommar. Vill ni veta mer om hur jag tänkt finns en intervju med mig att läsa här. Rekryteringen av min efterträdare har startat och annonsen går ut i helgen, så tipsa gärna ditt nätverk om att världens roligaste jobb snart är ledigt i Nacka!

Trevlig helg – oavsett om du arbetar eller är ledig!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: