Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt, StadsdirektörHej,

Här kommer min fredagshälsning efter ännu en intensiv och utvecklande vecka i Nacka.

Veckan inleddes med kommunfullmäktige, där man bland annat beslutade om utvecklingen av Älta centrum, till ett modernt och levande centrum med plats för handel, service och kultur.

Denna vecka kan vi konstatera att smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka i samhället, det är väldigt oroande. Smittspridningen ökar också i stora delar av Europa. I Nacka fungerar våra verksamheter fortsatt bra t.ex. skolor eller omsorg. Alla gör ett fint jobb med att ta ansvar och bidra till att begränsa smittspridningen. Vi kan se en ökad smittspridning inom idrotts- och fritidsverksamheter och vid privata fester. Kom ihåg att hålla avstånd, tvätta händerna och minska smittspridningen även på din fritid.

Jag vill påminna dig som har möjlighet att fortsätta att arbeta på distans, efter samråd med din chef, Vi måste alla fortsätta att vara så försiktiga och noggranna som det bara går när det gäller att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om man känner sig sjuk. Jag vet att vi alla kämpar stenhårt med detta just nu även om vi också längtar efter att träffa andra.

Veckans allra tråkigaste nyhet är att Folkets hus i Boo har brunnit ner. Tillsammans med olika samarbetspartners arbetar vi intensivt för att skapa möjligheter för alla verksamheter och mötesplatser att fortsätta med sina uppdrag i nya tillfälliga lokaler. Vi återkommer och berättar mer vartefter vi skapar nya lösningar.

Slutligen vill jag rikta ett varmt tack till alla som tagit sig tid att svara på årets medarbetarenkät! Vi har en svarsfrekvens på hela 88 procent, vilket är oerhört värdefullt för vårt fortsatta arbete med att utveckla kommunen och för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Jag vill också passa på att tipsa om att man nu kan nominera privatpersoner, företag eller föreningar till Nackas miljöpris. Ett pris som vänder sig till den, eller de, som har gjort en särskilt värdefull insats för miljön. Här kan man läsa mer och nominera sin kandidat.

Ha en riktigt trevlig hösthelg!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: