Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej,

Nu är det fredag igen och nästa vecka är det höstlov för alla skolelever och säkert många andra också, som passar på att ta ledigt några dagar i samband med helgen. Ett välkommet avbrott i en lång och arbetsintensiv höst.

Det viktigaste att ta med sig från veckan som gått är att vi som kommun visar ett väldigt starkt ekonomiskt resultat 2020. Så starkt att vi under 2021 kommer att kunna satsa extra resurser på viktiga verksamheter som äldreomsorg, social omsorg och skola samt spara för framtida behov. Att ekonomin är så god beror på flera olika faktorer, som låga räntekostnader och statligt stöd, men också på att vi tillsammans har jobbat aktivt med att vara återhållsamma med våra gemensamma resurser och att vi jobbat effektivt och smart. Alla chefer och medarbetare har gjort ett strålande arbete med att skapa maximalt värde för skattepengarna och detta under ett år som ställt exceptionella krav på oss och våra verksamheter. En stor eloge till oss alla för ett otroligt bra jobb!

I veckan har vi också haft fortsatt krisledningsarbete med anledning av den pågående pandemin. Tyvärr kan vi konstatera att smittan fortsätter att spridas och att allt fler i Stockholmsområdet blir både smittade och inlagda för vård på sjukhus. Vi ser också en ökad risk för smittspridning i samband med höstlovet och allahelgonhelgen. Så jag vill uppmana alla att försöka sprida besök hos släkt och vänner och på gravplatser, över hela veckan, så att det inte blir trångt och bökigt i kollektivtrafiken under nästa helg. Detsamma gäller för besök hos anhöriga som bor på särskilda boenden för äldre. Tänk på att följa rekommendationerna på boendet. Det handlar om att hålla avstånd, avstå från besök om man känner sig sjuk och att använda skyddsutrustning, t. ex visir, som erbjuds. Då kan vi förhindra att både boende och medarbetare smittas. Det funkar oftast bra, men jag hör också från våra medarbetare i verksamheterna att besökare ibland missar detta. Låt oss på alla sätt hjälpas åt att skydda både boende och medarbetare!

Vi som kommun arbetar på många sätt för att bidra till minskad smittspridning i samhället. Vi har bland annat ett utökat tillsynsansvar för att hjälpa restauranger och caféer att bedriva en så smittsäker verksamhet som möjligt. Vi har talat med Emma Rosengren som är gruppchef för livsmedel- och alkoholtillstånd på kommunens miljöenhet, som har i uppdrag att göra smittskyddstillsyn på Nackas verksamheter som har servering.

Du kan också hjälpa till att hålla avstånd när du äter lunch och fikar i våra egna matsalar och på restauranger. Vi kan alla hjälpas åt och leva som vi lär för att minska smittspridningen!

Slutligen vill jag önska alla en riktigt fin helg och en skön ledighet till er som är lediga nästa vecka!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: