Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt, StadsdirektörHej,

Nu är det fredag igen och dags för en hälsning från mig!

Veckan inleddes med att ett helt hus för hälsa och vård, Curanten, öppnade i Sickla. Flera av kommunens stödverksamheter för barn, unga, föräldrar och familjer flyttade in. Det gäller bland annat Familjemottagningen, Nacka beroendemottagning, MiniMaria, Stödcentrum för unga brottsutsatta och Ungdomsteamet. Huset erbjuder en bra service till Nackaborna där olika tjänster finns samlade under ett tak.

Den här veckan har dagverksamheten för Nackas seniorer startat igen efter ett långt uppehåll. Efterlängtat, roligt och så klart Covid-anpassat. Det har nu också gått en vecka sedan besöksförbudet på särskilda boenden för äldre hävdes. Även det mycket välkommet och uppskattat, men också lite oroande för så väl medarbetare som boende, eftersom risken för smittspridning ökar. Vi har besökt ett boende för att höra hur det fungerar, läs gärna intervjun med Sven och Katarina.

För att alla ska kunna känna sig trygga med att ta emot besök är det helt avgörande att alla anhöriga visar hänsyn och följer rekommendationerna som finns på varje boende. Det handlar främst om att hålla avstånd, tvätta händerna och absolut inte hälsa på om man känner sig det minsta sjuk.

Nu när smittspridningen ökar igen är det viktigt att vi alla, i alla situationer, fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Undvik att åka kollektivtrafik under rusningstid om du kan och det fungerar för jobbet. Det är bra om du som har möjlighet fortsätter att arbeta på distans efter samråd med din chef. Det är också smart att försöka planera möten på tider som inte kräver att vi åker i rusningstrafik. Vi måste helt enkelt fortsätta att hålla i och hålla ut!

I onsdags bjöd jag in till ett helt digitalt chefsmöte. Ledare har i alla tider samlats runt lägerelden för att dela bilder och information, för att ha rådslag och ta ut en gemensam riktning. Den här gången samlades vi till en digital lägereld. Vi pratade bland annat om våra lärdomar och erfarenheter av pandemin, hur nuläget ser ut och vad vi behöver göra fram till årsskiftet och kommande år. Det digitala chefsmötet är vår tids lägereld där vi chefer kan samla kraft och rusta oss för att kunna leda framåt på ett bra sätt.

Avslutningsvis vill jag tacka alla som har tagit sig tid att svara på medarbetarenkäten. Har man glömt, eller inte hunnit svara på enkäten, har man chans att göra det till och med måndag den 12 oktober.

Hoppas att du också har haft en bra arbetsvecka och att du får en riktigt skön helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: