Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Stadsdirektörens måndagsmöte 2 november

Uppdatering om Covid-19, Årets Nackabo, Vaccination mot säsongsinfluensa, Nacka deltar i konferens om öppenhet och kvalitet, Tema kundval på ledningsgruppens möte.

Uppdatering om Covid-19

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman informerade om de nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och regionens smittskytt som kom i torsdags. Stockholmsregionen är en av flera regioner där smittspridningen ökar. Det viktigaste rådet är att hålla avstånd. Tänk på att inte vistas i inomhusmiljöer med många andra, som exempelvis köpcentrum och gym. Undvik även konserter och liknande. hemmafester är en av de största smittspridarmiljöerna, liksom arbetsplatser. Alla som kan ska arbeta på distans så mycket som möjligt. De som inte kan det, i exempelvis vård och omsorg, måste vara på plats. Undivk fysiska möten, konferenser och tjänsteresor. De nya rekommendationerna gäller fram till 19 november, men kan komma att förlängas. Här finns mer information om Coronaviruset

Snart dags att rösta på årets Nackabo

Ewa Bohm från kundserviceenheten berättade att Nackaborna har utsett tio kandidater till årets omröstning. De nominerade heter: Bernt Karlsson, promenadgeneral för Älta seniorvandrare,Claudia Müller, musikpedagog i Nacka musikskola, Mounir Kraft Riahi, utbildningsansvarig på Sickla IF, Anette "Happy" Engström, musiklärare på Samskolan, Daniel Laaksi, dykare som plockar skräp i Glasbrukssjön, Kathrine Nyhuus, verksamhetschef i Darra musik och dans och kultursamordnare i Fisksätra Folkets Hus, Sharon Ramezan, trygghetsvärd i Boo, Göran Nilsson, viltvårdare och naturambassadör, Susanne Bohman, volontär i Röda Korset och medarbetare på kundserviceenheten samt Jens Lindgren, biträdande rektor på Igelboda skola. Det går bra att rösta på biblioteken och i Nacka Forum eller på nacka.se. Sista dag för att rösta är 22 november. Den 25 november tillkännages vem som vunnit och prisutdelning sker den 13 december i Nacka Forum. Läs om alla kandidaterna och rösta här

Dags att vaccinera sig mot influensa

Personaldirektör Elisabeth Carle berättade att alla medarbetare erbjuds vaccination mot säsongsinfluensan. Alla får inbjudan via Wellnet, där det går att hämta en vaccinationscheck för att ta med till vaccinationsstället. Checken gäller hos Vaccin Direkt eller Svea vaccin, båda finns i Nacka Forum. Planer finns på att erbjuda vaccinering utomhus, eventuellt i tält. Erbjudandet gäller medarbetare inom vård och omsorg i november, övriga får vänta till december. Läs mer om erbjudandet här

Digital konferens om öppenhet och kvalitet

Utbildningsdirektör Susanne Nord informerade om ett digitalt event anordnat av Academedia, där de presenterar sin kvalitetsanalys och dit Nacka kommun är en av flera inbjudna gäster.

Tema kundval på ledningsgruppen

Susanne Nord har förberett en grundlig kompetenshöjande genomgång av Nackas kundvalssystem och ge underlag till en diskussion om framtidens kundval. Covid-19 kommer också att tas upp.

Avslutningsvis: Alla som kan uppmanas att arbeta på distans, i samråd med sin chef. Även politiska möten ska utföras mer på distans, om möjligt.

Sidan uppdaterades: