Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej,

Nu börjar vi närma oss jul och snart går vi mot ljusare tider! Den här decembermånaden har både varit ovanligt mörk och ovanligt slitsam för många av oss.

Det finns just nu inga tecken på att smittspridningen mattas av i samhället. Sjukvården i regionen är hårt belastad och inom kommunen är det påfrestningar inom både äldreomsorgen och inom skolans område. Jag får löpande uppdateringar från våra verksamheter och jag är oerhört imponerad och stolt över att alla medarbetare och chefer gör ett så bra jobb och får verksamheterna att fungera trots mycket utmanande förutsättningar.

Känner du dig ändå orolig för covid-19, eller har behov av stöd och dialog finns Personalstödet. Det är en gratis förmån för alla anställda i Nacka kommun och innebär att du som medarbetare har möjlighet att få vägledning och stöd i såväl privata som arbetsrelaterade frågor. Här kan du läsa om hur Personalstödet fungerar.

För att vi ska hålla oss så friska som möjligt vill jag också påminna om möjligheten att vaccinera dig mot årets säsongsinfluensa. Här finns information om hur det går att vaccinera dig mot säsongsinfluensan.

Vi fortsätter att ställa om, i stället för att ställa in, när det fungerar. Ett bra exempel är Seniordagen, som idag genomförs helt digitalt. Evenemanget vänder sig till äldre Nackabor och årets tema är hälsosamt åldrande. Det går att ta del av sändningen i efterhand, och läsa mer om Seniordagen här.

Vi kommer också att behöva ställa om undervisningen på alla högstadieskolor i kommunen. Idag gick Smittskydd Stockholm ut med rekommendationen att även högstadieskolorna, så långt som möjligt, bör övergå till distansundervisning från och med nästa vecka. Skolorna i Nacka planerar nu för hur det ska gå till. Mer information kommer från respektive skola. Här kan du läsa pressinformationen från Smittskydd Stockholm.

Vi vill också passa på att uppmärksamma att SMS med information om covid, kommer att skickas ut till alla i Sverige på måndag, och det kan vara bra att skolorna tar upp detta med eleverna.

Nästa vecka är det dags för årets sista kommunfullmäktige. Även det kommer att genomföras digitalt. Flera spännande ärenden kommer upp, inte minst inom stadsutvecklingsområdet. Det är positivt och hoppfullt att en stor del av kommunens verksamhet rullar på ungefär som vanligt, trots pandemin.

Jag vill påminna dig om att hämta ut din julgåva, för lite extra guldkant denna tuffa tid.

Inför Lucia vill jag också tipsa om Nacka musikklassers adventskalender.

Önskar dig en riktigt trevlig luciahelg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: