Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

På Nacka.se använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta ditt besök godkänner du att vi använder cookies. Läs mer om cookies

Stadsdirektörens måndagsmöte 18 januari

Aktuellt om coronapandemin, vaccination påbörjad, firandet av Nacka 50 år börjar nästa vecka, digitala signeringar, samråd och granskning om Ryssbergen, tema kommunikation i ledningsgruppen.

Aktuellt om coronapandemin

Trafik- och fastighetsdirektör Mats Bohman berättade att Stockholmsregionen ser en avklingande takt i antalet smittade, både i särskilda boenden och antal inlagda på sjukhus. Men det gäller att fortsätta hålla och följa rekommendationerna.

Från i dag kommer alla idrottsanläggningar i hela regionen utomhus att börja öppna igen. Anläggningar under tak är fortsatt stängda men öppnar på måndag nästa vecka.

Den nya pandemilagen påverkar verksamheten i stadshuset: Vi kan ta emot högst 10 personer samtidigt i receptionen. Anställda ska undvika att gå in genom huvudingången, och i stället använda de båda sidoingångarna på Grantitvägen 13 respektive 17. Eventuella besökare kan behöva hämtas utomhus i stället för i receptionen.

Vaccinering

Stabschef Henrik Ahl är vaccinationssamordnare i kommunen. Det är region Stockholm som ordnar vaccination för allmänheten och all information ska finnas på 1177.

Det nationella vaccinationsprogrammet är i fas 1, vilket innefattar boende på särskilda boenden och äldre med hemtjänst, personal inom omsorg och sjukvård som arbetar nära dessa personer, samt övriga vuxna som bor tillsammans med någon med hemtjänst. Nackas särskilda boenden kommer att ha vaccinerat alla med dos ett av två under den här veckan. Hemtjänsten ska börja vaccinera i februari.

Personal inom vård och omsorg vaccineras genom Vaccin Direkt, som har upphandlats av regionen. Bokningen öppnades i förra veckan.

Fas två och tre vänder sig till invånare som är äldre än 70 år eller i riskgrupper, samt övrig personal inom hälso- och sjukvård.

Övriga anställda i kommunen, som inte tillhör en riskgrupp, kan räkna med att vaccineras genom det nationella programmet i fas fyra. Det beräknas kunna påbörjas efter påsk. Läs mer om vaccination på 1177 Vårdguiden

Nacka 50 år - firandet börjar den 25 januari

Nästa vecka börjar vi fira, då det var exakt 50 år sedan första kommunfullmäktigemötet i den nya kommunen. Det blir marschaller och ballonger på åtta olika platser, med talet 50 och Nacka. En film med Mats Gerdau introducerar firandet. Svindersviksbron kommer också att få belysning med olika färger. En jubileumspott på totalt 300 000 kronor, för olika aktörer i Nackasamhället, till exempel föreningar, kommer också att finnas för att kunna delta i firandet. En digital fototävling kommer att starta fyra gånger under året med olika teman. Aktuella Nackabor kommer att inleda kommunfullmäktigemötena under 2021

All information kommer att uppdateras löpande på nacka.se/50 Där kommer också milstolpar och minnen från kommunens historia att presenteras. Mer kommer även i sociala medier! Läs allt om firandet på nacka.se/50

Digitala signeringar

Anneli Sagnérius, kommunjurist, berättade att juridik- och kanslienheten är på väg att digitalisera flera av sina processer. Många nämnder berörs. Med hjälp av Bank-id kan vi nu göra delegationsbeslut och yttranden. Även protokollen som skrivs i nämnder och fullmäktige är på väg att digitaliseras. Johan Nordensvahn på digitaliseringsenheten har stöttat. På sikt hoppas vi kunna få ännu fler digitala beslut. Det finns en manual som har tagits fram av juridik- och kanlisenheten. Den som vill är också välkommen att höra av sig till dem.

Ryssbergen i samråd och granskning

Stadsutvecklingsdirektör Katarina Wåhlin Alm berättade att det nu är granskning för detaljplanen Ryssbergen, samt samråd för Naturreservatet Ryssbergen. Större delen av skogen blir naturreservat, men en mindre del i utkanten av området ska bli bostäder, som ska bli väl integrerade i naturmoiljön. Kopplingen mellan norra och södra delen av Centrala Nacka ska också bli bättre. Samrådet för naturreservatet pågår 15 januari - 15 mars, medan detaljplanen har granskningsperiod mellan 15 januari och 1 mars.

Läs mer om detaljplanen för Ryssbergen

Läs mer om Ryssbergens naturreservat

Temamöte i ledningsgruppen

Dagens tema är kommunikation. Nya nacka.se, kommunikation inom stadsutveckling och framkomlighet med mera ska presenteras och diskuteras.

Slutord

Håll tummarna för att Ali Nabi och bygglovenheten får digitaliseringspris den här veckan! På torsdag-fredag kommer blidväder, så passa på att komma ut i snön. Alla tillönskas en bra arbetsvecka!

Sidan uppdaterades: