Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

När jag tittar i min kalender kan jag konstatera att just den här veckan är det ett helt år sedan vi startade vårt krisarbete med anledning av covid-19! Då gick det inte att föreställa sig att det skulle bli så här långdraget. Det har varit ett utmanande år som ställt mycket höga krav på våra verksamheter och medarbetare.

Dessvärre ser det inte ut att gå åt rätt håll nu, utan smittspridningen ökar igen, och det ser särskilt allvarligt ut i Nacka. Jag vill verkligen påminna alla som kan att fortsätta att arbeta på distans, det är den viktigaste åtgärden för att minska smittspridning. När det inte är möjligt krävs det att varje person håller ordentligt avstånd till andra under hela arbetsdagen. Här kan du läsa mer om vad som gäller vid arbete i stadshuset.

Och här kan du läsa Region Stockholms rekommendationer om bland annat munskydd.

Det är också viktigt att känna till att gravida nu klassas som riskgrupp från 20:e havandeskapsveckan. Det innebär att den som är gravid kan ansöka om graviditetspeng hos Försäkringskassan från den veckan. Läs mer om vad som gäller här, för dig som är chef och har medarbetare som omfattas. Läs Försäkringskassans information till arbetsgivare och här för dig som berörs. SKR:s Frågor och svar om riskgrupper och gravida

En annan sak som är bra att tänka på nu när våren är i antågande är att många upplever förkylnings- eller allergisymtom, som kan vara svåra att skilja från symtomen på covid-19. Därför ska man stanna hemma om man upplever sådana symtom som inte går över med hjälp av den vanliga allergimedicineringen. Läs om viruset och sjukdomen på Folkhälsomyndighetens webbplats.

För att få en samlad bild av hur du som medarbetare upplever din nuvarande arbetssituation genomför vi en PULS-mätning, som en temperaturtagning på arbetsmiljön genom Zondera. Svaren är anonyma och enkäten tar fem minuter att fylla i. Jättetacksam om du tar dig tid att svara, det här är ett viktigt verktyg för oss att för att utveckla arbetsförutsättningarna och säkerställa en god arbetsmiljö. Undersökningen pågår mellan den 17 och 26 mars och länk skickas till din inbox. Här kan du läsa mer om PULS-mätningen.

Jag vill också slå ett slag för vår helt digitala introduktion för nyanställda, ett bra sätt för att få en flygande start på anställningen i Nacka kommun. Här kan läsa om den och anmäla dig, som nyanställd.

Slutligen vill jag lyfta två mycket positiva nyheter; Vi tar de första stegen mot två nya 11-spelarplaner i Boo, perfekt läge för t ex Boo FF som är en av Sveriges största fotbollsklubbar med massor av barn och unga som kommer att får nära till nya fina planer.

Och att Nacka har fått sitt femtonde naturreservat, Rensättra vid Orminge. Kanske ett bra utflyktsmål för helgen?

Trevlig helg!

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: